لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۱

به دنبال درگیری پنجشنبه، بحران نظامی در مرزهای اسرائیل و نوار غزه همچنان ادامه دارد


تنش در مرزهای اسرائیل با نوار غزه در تمام ساعات روز جمعه ١٠ آذرماه ادامه داشت و رسانه‌های خبری اسرائیل گزارش دادند که آماده باش نظامی همچنان ادامه دارد و در ساعات شب نیز تدابیرامنیتی ویژه‌ای در آن ناحیه برقرار بوده و این احتمال وجود دارد که واکنش نظامی از دو طرف مرز از سرگرفته شود.

با این همه، پس از درگیری نظامی روز پنجشنبه، حادثه تازه‌ای در روز جمعه رخ نداد.

درگیری هنگامی آغاز شد که از داخل نوار غزه بیش از دوازده خمپاره توپ به سوی یک پاسگاه مرزی اسرائیل در مجاورت مرز شلیک شد که در زمین باز منفجر شد و آسیب جانی و یا زیان مالی وارد نیاورد.

هواپیماهای جنگی اسرائیل در واکنش به این تعرض دو یا سه قرارگاه نظامی در داخل نوار غزه را بمباران کردند و زیان مالی وارد آوردند، ولی کسی آسیب ندید.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دست کم یکی از مراکز بمباران شده، وابسته به گروه «جهاد اسلامی آزادی فلسطین» بود که از جانب ایران پشتیبانی می‌شود.

این گروه، پیشتر مسوولیت شلیک خمپاره‌ها به داخل خاک اسرائیل را به عهده گرفته بود.

به گزارش رویترز این حمله درست یک ماه پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل تونلی را که از داخل غزه در عمق چندین متری به سوی داخل اسرائیل حفر شده بود شناسایی و منفجر کرد که در جریان آن بین ١٢ تا ١٤ تن از چریک‌های وابسته به جهاد اسلامی کشته شدند که یکی از آنها فرمانده واحدهای نظامی «جهاد اسلامی» در مرکز نوار غزه و یک فرد دیگر معاون او بود.

جهاد اسلامی اعلام کرده بود که انتقام خون این افراد را از اسرائیل خواهد گرفت.

خبرگزاری اسرائیلی «وای نت» نوشت که ظاهرا حمله خمپاره‌ای می‌تواند همان انتقامی باشد که «جهاد اسلامی» از آن سخن گفته بود. با این همه در طول ساعات روز جمعه و شب شنبه آماده باش نیروهای اسرائیلی در نقطه مرزی ادامه یافت.

آگاهان نظامی گفتند که هیچ اطمینانی وجود ندارد که «جهاد اسلامی» به پرتاب خمپاره‌ها بسنده کند و ممکن است در ساعات یا روزهای آینده به اقدام نظامی دیگری نیز علیه اسرائیل دست بزند.

به گزارش خبرگزاری اسرائیلی «والا» به اهالی آبادی‌های پیرامون غزه دستور داده شده بود به زندگی عادی ادامه دهند، ولی هوشیاری خود را حفظ کنند و در هر لحظه آماده باشند که خود را به پناهگاه برسانند.

به گزارش رویترز، اکنون چندین ماه است که اسرائیل به نصب یک رشته وسائل بسیار پیشرفته تکنولوژی و احداث امکانات کشف تونل‌ها و انهدام آنها در نزدیکی نوار مرزی با غزه ادامه می‌دهد. این مرز ٦٠ کیلومتر طول دارد و هزینه نصب همه دستگاه‌های پیشرفته ردیابی بیش از یک میلیارد دلار ارزیابی شده و تکمیل آن دست کم یک سال دیگر وقت لازم دارد.

به کمک همین تکنولوژی جدید بود که ارتش اسرائیل توانست تونل حفر شده را شناسایی و منفجر کند. این تونل از یک کیلومتری داخل خاک غزه به سوی خاک اسرائیل آغاز شده بود.

از هنگام انفجار این تونل و تلفات سنگینی که به «جهاد اسلامی» وارد آمد، آمادگی نظامی در دو طرف ادامه داشت.

به گزارش خبرگزاری «وای نت» در اسرائيل این احتمال نیز هنوز مطرح است که «جهاد اسلامی» در صدد برآید چندین موشک و راکت را به طور همزمان، به سوی یک یا چند آبادی اسرائیلی شلیک کند.

اسرائیل اعلام كرد که مسوولیت وقوع هرگونه تعرضی را متوجه گروه حماس خواهد دانست، زیرا آن سازمان است که حکومت را در غزه به دست دارد و مسوول حفظ آرامش مرزی می‌باشد.

به گزارش روزنامه «ییسرائل هیوم»، به دنبال درگیری روز پنحشنبه، ژنرال گادی آیزنکوت رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل یک جلسه مشورتی با حضور فرماندهان ارشد نظامی برگزار کرد تا به بررسی احتمالات بپردازد.

تنش مرزی در حالی ادامه دارد که روابط حماس با تشكيلات خودگردان فلسطينى نیز همچنان بحرانی است و علیرغم آن که طرفین هفته پیش به توافق رسیدند که یک حکومت واحد برپا شود، هنوز اختلاف نظرهای عمیق بین آن ها وجود دارد و حماس حاضر نیست تسلیحات خود را به تشكيلات خودگردان فلسطينى تحویل دهد.

اسرائیل و ایالات متحده نیز از دولت فلسطينى خواستار شده اند که در چارچوب ایجاد وحدت، حماس کاملا خلع سلاح شود. دو کشور، حماس را یک سازمان تروریستی توصیف کرده اند.

حازم قاسم سخنگوی حماس در غزه روز جمعه به خبرنگاران گفت: «حکومت اشغالگر اسرائیل مسوول وخامت اوضاع است و به عملیات خود علیه خلق فلسطین ادامه می دهد» او گفت: «خوی تجاوزگرانه حکومت اشغالگر نخواهد توانست اراده خلق فلسطین را برای رهایی از یوغ اشغال در هم شکند.»

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت: «نمی‌توان به طور قاطع ارزیابی کرد که آیا حماس که مسوولیت را در غزه به عهده دارد، از نقشه «جهاد اسلامی» برای پرتاب خمپاره به سوی اسرائیل آگاهی قبلی داشته است یا نه. ولی تردیدی نیست که حماس در چهار هفته اخیر فعالیت «جهاد اسلامی» را زیر نظر داشته است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه گذشته گفته بود «هرگونه تعرض از سوی نوار غزه، با واکنش کوبنده روبرو خواهد شد».

به گزارش «وای نت»، آگاهان سیاسی در اسرائیل ارزیابی می‌کنند که دولت اسرائيل بیم دارد ایران بکوشد از طریق یمن جنگ افزار به نوار غزه بفرستد. حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان هفته پیش در مصاحبه ای گفته بود که «ادعای عربستان در مورد قاچاق اسلحه توسط حزب الله به یمن، برای کمک رسانی به حوثی ها نادرست است، ولی ما برای حماس در غزه اسلحه می فرستیم.»

آگاهان سیاسی در اورشلیم می گویند که بعید نیست حزب الله لبنان بخشی از سلاح‌های ایران را که برای شورشیان یمن فرستاده می‌شود، به داخل غزه می‌رساند.

رهبران حماس در غزه در روزهای اخیر گفتند که آن ها می کوشند به رزمندگان خود در کرانه باختری نیز جنگ افزار و مواد تخریبی برسانند.

آیت الله خامنه‌ای رهبر جمهورى اسلامی سال گذشته گفته بود که باید کرانه باختری را نیز همانند نوار غزه مسلح کرد تا اسرائیل از دو جهات، همزمان هدف حمله «نیروهای مقاومت» قرار گیرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG