قانونگذاران آمریکا می گویند با وجود شکستهای پی در پی دولت خود خوانده اسلامی (داعش) در جبهه های مختلف نبرد، هنوز هم داعش در شبکه های مختلف اجتماعی حضوری پررنگ دارد و این امر ناشی از سیاست غیرواقعبینانه استراتژی آنلاین آمریکا در مقابله با این گروه افراطی است.
در حالی که مقامهای قضایی و پلیس سرگرم بررسی عميقتر حمله اخیر به گردهمآيی و مسابقه کاریکاتورهای پيامبر اسلام در گارلند تگزاس هستند، واکنش سريع گروه داعش در قبول مسئوليت اين حمله، نگرانیهای جديدی ايجاد کرده است.
رئيس کميسيون امنيت داخلی در مجلس سنا، ران جانسون گفت: «این دستگیریها و آشکار شدن اين فعاليت ها دارد رشد میکند و تعدادش هم بيشتر میشود.»
جانسون با اشاره به دستگیری بیش از دهها آمریکایی که با الهام از حکومت اسلامی یا گروه های تروریستی دیگر به خارج از کشور سفر میکنند یا برای انجام حملههایی در ایالات متحده آماده میشوند، افزود: «وجه مشترک همه اين افراد آن است که همگی، داعش را در رسانههای اجتماعی پيدا کردند».
جی.ام. برگر نویسنده همکار کتاب «داعش: دولت ترور» می گوید: «يک عضو داعش در سوریه میتواند با ارسال توئیتی يک رابطه خيلی قوی عاطفی با کسی که در آمريکا نشسته برقرار کند.»
مقامات اطلاعاتی میگویند داعش بیش از هر گروه شبه نظامی دیگر بر قدرت شبکه های اجتماعی سرمایهگذاری کرده و به اين ترتيب جوانانی را بهخود جلب میکند که احساس انزوا و آزردگی میکنند يا صرفا دنبال ماجراجویی هستند.
بعضی از آمريکايیهاتلاشهای واشنگتن در ارسال پيامهايی در جهت عکس پيامهای داعش را امری خام يا حتی با نتیجه بدتر می پندارند.
موبين شیخ یک افراطگرای سابق که هم اکنون با سرویسهای امنیتی کانادايی همکاری میکندمی گوید: «بسیاری از پيامها مخاطبی ندارد. اگر شما ميخواهید با سربازگيری از بين بچههای ۱۵ ساله، مبارزه کنيد، بايد با بچههای ۱۵ ساله کار کنيد.»
با این حال، کارشناسانی مانند دیويد گارترناستين-راس بر آنند که آسیب ناپذیری داعش ابدا درست نيست.
به گفته وی: «آنها در معرض از دست دادن جلا و جبروت اسم و رسم خودشان هستند. چون به محض اينکه شروع به از دست دادن اراضی که به دست آوردند کردند، خود جهادیها عليهشان بلند میشوند.» مقام های انتظامی آمريکا میگويند اين امر دارد روی می دهد.
کارشناسان معتقدند پيامرسانی از راه شبکههای اجتماعی نياز به تلاشهايی بيش از توئيتهايی دارد که ايالات متحده در حال حاضر میفرستد.