لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۳

کارشناسان: افزایش قیمت نفت احتمالاً موقتی است


عکس آرشیوی
عکس آرشیوی
با بالاگرفتن خشونت‌ها در عراق که تهديدی است برای جريان صادرات نفت آن کشور به خارج، قیمت جهانی نفت به بالاترین سطح خود در سال رسيده است.

ثبات سیاسی عراق، به عنوان یک کشور بزرگ تولید کننده نفت، برای ثابت نگه داشتن قیمت‌های انرژی بسیار مهم است. اما تحلیلگران انرژی می گویند فعلا هیچ دلیلی برای ترس و نگرانی وجود ندارد.

عراق، به عنوان دومین تولیدکننده عضو سازمان کشورهای توليد کننده نفت (اوپک)، روزانه بيش از ۳ ميليون بشکه توليد دارد، به همین دلیل پیشروی‌های هفته گذشته «دولت اسلامی عراق و شام» - گروه انشعابی از القاعده – در مناطق نفت خيز عراق موجب ترس و وحشت در بازارهای انرژی شده است.

اما ممکن است در احساس خطر غلو شده باشد.

آندره ريچی، مشاور روابط عمومی شرکت انرژی لوريک، يک مؤسسه تحقيقاتی روابط عمومی و انرژی در واشنگتن، در اين رابطه گفت، بسته به مدت زمانی که درگيری‌های داخلی عراق به طول می‌انجامد، پیش‌بینی می‌شود قيمت‌های بنزین و نفت کمی افزايش یابند.

وی اضافه کرد، «تاثیر واقعی آن بر ایالات متحده آمریکا آن است که استدلال طرفداران استقلال انرژی، پایداری انرژی و منابع انرژی پاک را تقويت خواهد کرد.»

قیمت‌های نفت در چهار سال گذشته، به دليل پائين بودن تقاضا در کشورهای توسعه يافته و افزايش منابع سوخت جايگزين، نسبتا پایدار بوده‌اند. به گفته گزارشگر انرژی خبرگزاری رويترز، جان کمپ، در ضمن از ليبی تا ايران چشم‌انداز ميادين نفتی دست نخورده‌ای هم هست که بايد در نظر گرفت.

او گفت «اول از همه، ما شاهد وقايع جنوب سودان، سپس لیبی، و بعد از آن نیجریه بوديم. نفت ایران هم که عمدتا بر اثر تحريم ها از بازار بر کنار بوده است. و در حال حاضر، ما شاهد مشکلات فزاينده ای در عراق هستيم، که همه اينها بدان معنی است که شما در آينده شاهد آن خواهيد بود که نفت زيادی روانه بازارها خواهد شد. اما در کوتاه مدت، بازار نسبتا متعادل باقی می ماند

اما بسياری از اين محاسبات بستگی به اين خواهد داشت که شورشیان عراق بتوانند جای پایی ثابت در عراق بدست آورند.

اگر چه خطر بی‌ثباتی به بالا رفتن قيمت نفت به سطحی کمک کرده است که از پائيز سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده است، اما خطر اخلال بیشتر در بازار، احتمالا محدود خواهد بود.

تحلیلگران انرژی می‌گویند نفت‌خيزترين ميادين نفتی عراق، يعنی تقريبا بين ۸۰ تا ۹۰ درصد کل ظرفیت توليدی کشور، بیشتر در مناطق جنوبی قرار دارند، در مناطق شيعه‌ نشينی که اشتیاقی به شبه نظامیان سنی مذهب ندارند.
XS
SM
MD
LG