آثار باستانی سرقت شده عراق که به خارج از این کشور قاچاق شده بود، سه شنبه هفتم نوامبر در بغداد به نمایش گذاشته شد.
به گزارش رویترز، این آثار باستانی به دنبال ناآرامیهای مرتبط با حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ از موزههای این کشور غارت شده بود.
در میان آثار باستانی بازگردانده شده توسط ایالات متحده آمریکا، یک لوح گلی ۳۵۰۰ ساله حاوی بخشی از «حماسه گیلگمش»، داستان کهن سومری است که گمان میرود یکی از نخستین آثار ادبی جهان باشد.
این لوح سفالی حاوی خط میخی که در دفتر مرکزی وزارت خارجه عراق در بغداد به نمایش گذاشته شده بود، چندی پیش توسط موزه انجیل در شهر واشنگتن به سفارت عراق تحویل داده شد.
فواد حسین، وزیر خارجه عراق، در جریان یک کنفرانس خبری گفت که این کشور نزدیک به ۱۸ هزار شی باستانی مسروقه را از کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، و هلند به عراق بازگردانده است.
لوح «رویای گیلمگش» در سال ۲۰۱۸ قاچاق و حراج شده بود و یک فروشنده آثار هنری در اوکلاهاما آن را خریداری کرده بود. مقامات آمریکایی این لوح را که در موزه انجیل در شهر واشنگتن، پایتخت ایالات متحده، به نمایش گذاشته شده بود، توقیف کردند.
دادگاه، در ماه ژوئیه گذشته حکم ضبط این اثر باستانی را صادر کرد و مقامات آمریکایی آن را به سفارت عراق در شهر واشنگتن تحویل دادند.
برآورد میشود این لوح ۳۵۰۰ ساله بیش از ۱.۷ میلیون دلار قیمت داشته باشد.
این لوح سفالی خط میخی بخشی از ۱۲ لوحی بود که در جریان حفاریهای سال ۱۸۵۳ در خرابههای کتابخانه آشور بنیپال، پادشاه آشور، پیدا شد.
بخش از میراث باستانی عراق به ویژه از سال ۲۰۰۳ بر اثر درگیری، تخریب، و غارت از بین رفته است.
مقامات این کشور در تلاش برای ردیابی، بازیابی، و حفظ هزاران اثر باستانی هستند که در این سالها مفقود شده است.