لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۵

جشن سال نوی آسوری های عراق در موصل، در اولین سال پس از داعش


نمایی از موصل پس از جنگ
نمایی از موصل پس از جنگ

آسوری‌های عراق امسال فرا رسيدن سال نو خود را با نورانی کردن آسمان موصل ویران شده در جریان جنگ با پیکارجویان خلافت اسلامی، داعش، جشن گرفتند.

آسمان شهر موصل شنبه شب ۱۱ اسفند بار ديگر غرق در نور بود، اما اين بار غرق در نور يک هزار فانوس که به دست اقليت آسوری‌ها در شمال عراق با يکهزار اميد و آرزوی آغاز فصلی نوين در زندگی، تاريخ و فرهنگ خود افروخته شده بود.

جوليانا تامورازی، از آسوری های مقيم آمريکا که در این جشن در موصل شرکت کرد گفت: «ما در کنار ويرانه‌های دروازۀ نينوا ايستاده‌ايم؛ جايی که بطور وحشيانه توسط داعش تخريب شده است. ما به اينجا آمده ايم تا به جهان نشان دهيم که تمام عراقی ها آماده اند تا زخم های عراق را التيام ببخشند. ما امسال با پيام «بپا خيز نينوا» با افروختن يک هزار فانوس به جهان می گوييم که ما تابلوی زيبايی هستيم که بار ديگر با رنگ های زنده به کشوری موفق تبديل خواهيم شد.»

اول آوريل آغاز سال نو آسوريان است. بخش عمدۀ آسوری‌های دوران معاصر بیشتر در کردستان عراق و سوريه زندگی می‌کنند اما در دهه‌های اخير جنگ و فقر موجی از آنها را راهی کشورهای غربی کرده است.

آسوری‌های عراق، که اکنون جمعيت اندکی از آنها در سراسر جهان پراکنده است، نخستين قوم مسيحی هستند که بخش عراقی آنها بنا به سنت در کنار دروازۀ نينوای باستان فرا رسيدن سال نو خود را جشن می گيرند؛ جمعيتی مسالمت جو، با زبان سامی، پيرو کليسای نستوری که زيستگاه بومی آنها در حال حاضر غالبا در شمال عراق، جنوب شرقی ترکيه، شمال شرقی سوريه و شمال غربی ايران است.

مبدأ تاريخ آسوری به سال ۴۷۵۰ پيش از ميلاد مسيح بر می گردد، اما تاريخ مدرن آنها با محاسبۀ ۲۰۱۸ سال پس از ميلاد مسيح، امسال در گاهشمار آسوری سال ۶۷۶۸ است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG