لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۰۱

رئیس کمیسیون انرژی مجلس: دولت با وزارت نفت مثل سوپر مارکت رفتار می کند


حمید رضا کاتوزیان، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با روزنامه روزگار ( پنج شنبه ۲۷ مرداد ماه ) حال و آینده اقتصاد ایران را نگران کننده و ناامن توصیف کرد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، دلیل این نگرانی را تصمیم گیری های سلیقه ای و احساسی در اداره تشکیلات نفتی ایران به شکل روزمره بیان کرده است.

کاتوزیان با تاکید بر این که همه چیز را نزدیک می بیند و لمس می کند، به روزنامه روزگار گفت، «وضع فعلی نتیجه این تفکر است که دولت می تواند با وزارت نفت مثل یک سوپر مارکت یا کارگاه کوچک رفتار کند. گویی تغییرات در آن چندان مهم نیست و بر اقتصاد ملی اثر نمی گذارد. برای مهم ترین وزاتخانه اقتصادی ایران تصمیم های احساسی لحظه ای و جهشی گرفته شده که نتیجه اش هم وضع کنونی صنعت نفت ایران است.»

حمید رضا کاتوزیان، در قسمتی دیگر از مصاحبه خود گفت، «نقش تحریمها را نباید نادیده بگیریم، چرا كه آنها به طور طبیعی جلوی بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری را گرفته‌اند. ما چه بخواهیم، چه نخواهیم تحریم‌ها اثر خودشان را بر اقتصاد ایران می‌گذارند. باید بگویم نمی‌شود با شعار و فریاد اعلام كنیم كه «نه»، تحریمها هیچ اثری ندارد و سرمایه‌گذاری ۵۰ درصد رشد كرده است. به هر حال این سرمایه‌گذاریها باید یك جایی خودشان را نشان دهند دیگر. چرا هیچكس چنین حسی ندارد؟»

احمد علوی، کارشناس و استاد اقتصاد در سوئد، در واکنش به اظهارات رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، به صدای آمریکا گفت، «این مطلبی را که ایشان می گوید، به واقع تایید نظر کارشناسان است که از دیر باز به نبود استراتژی روشن و بلند مدت در اقتصاد ایران، به خصوص در عرصه نفت اشاره کرده اند، بنابر این حرف جدیدی نیست.»

اظهارت رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تنها یک روز بعد از سفر وزیر تازه نفت به عسلویه منتشر شده است. به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) که بعد از ظهر روز چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه انتشار یافت، رستم قاسمی، وزیر نفت، در نخستین سفر وزارتی خود به عسلویه با تاکید بر استفاده از راهکارهای جدید برای عبور از تحریم ها، گفت، «به مدیران صنعت نفت توصیه می کنم برای شتاب دهی در فعالیت های خود بدون واهمه تصمیم گیری لازم و اساسی داشته باشند.»

احمد علوی، با تاکید بر این موضوع، که به علت مسائل استراتژیک در نفت نمی توان تحریم ها را دور است، به صدای آمریکا گفت، «گیرم نوعی فن آوری جایگزین را از این جا و آن جا تهیه کنند، آن فن آوری جایگزین، از آن جا که نمی تواند اقتصادی باشد، تاثیر چندانی در بهبود صنعت نفت نخواهد داشت.»

در این اوضاع و احوال برای نخستین بار در روز چهارشنبه ۱۶ مرداد ماه، در تالار بورس کالای ایران در کیش، ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین با قیمت ۱۰۵ دلار و ۴۹ سنت به فروش رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، «پیش از این محموله نفت خام سنگین ایران در روزهای ۲۲ تیرماه و ۱۲ و ۱۹ مردادماه جاری در تالار بین المللی کیش عرضه شده بود که به دلیل به توافق نرسیدن عرضه کننده و خریدداران این معامله انجام نشد.»

احمد علوی، درباره بازار بورس نفت ایران به صدای آمریکا گفت، «الان با توجه به انزوای بین المللی ایران و روابط نامناسبی که بین ایران و سایر کشورها وجود دارد، اساسا نمی شود تصور کرد که با انجام یک معامله در کیش، بتوان باور کرد که ما یک بازار بورس فعال و گسترده در ایران داریم.»

در حالی که غلام حسین نوذری، وزیر اسبق نفت دولت نهم نیز، در گفت و گو با خبر آن لاین (۲۳ مرداد ماه) بر این باور است، که « صنعت نفت ایران برای جبران افت تولید خود راه دشواری پیش رو دارد » باید دید نگرانی های رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، چگونه پاسخ داده می شود؟

XS
SM
MD
LG