نهمین روز سال ۱۳۹۱، با بازگشت قیمت دلار آزاد به تابلوی صرافی ها همراه شد. نیمه تعطیل بودن بازار ارز و بسته بودن برخی از صرافی های تهران مانع از افزایش قیمت دلار نشده است.
خبرگزاری مهر، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه، نرخ هر دلار را ۱۹۲۰ تومان اعلام کرده است.
یکی از فروشندگان ارز در گفت و گو با همین خبرگزاری، از فعالیت نسبی بازار ارز در روزهای اخیر خبر داد و میزان خرید و فروش انواع ارزهای معتبر را مناسب توصیف کرد.
قیمت فروش دلار در اولین روز کاری سال ۹۱ ( ۵ فروردین ماه )، ۱۸۹۰ تومان گزارش شد. بهای هر دلار در ظرف ۴ روز گذشته، ۳۰ تومان گران شده است.
در حالی که ریال بیش از نیمی از ارزش خود را در یک سال گذشته از دست داده است. شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت، در شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران از رونق بازار ارز ابزار شگفتی کرد و گفت، «وقتی ناخواسته گروهی داراییهایی را که میتوان در بانک، بورس و تولید تبدیل به سرمایههای مولد کرد، وارد بازار ارز و سکه میکنند، عدم کارایی در اقتصاد را ایجاد میکند.»
این در حالی است که فردا نیوز، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه، در گزارشی از در زمینه وضعیت بازار ارز و طلا نوشت، «به عقیده بسیاری از كارشناسان شرايط نابسامان بازار ارز و به پیروی از آن طلا را باید بیش از همه ناشي از سياستهای نهچندان اثرگذار بانک مرکزی و بعضا مدیریت های ناکارآمد سیستم اقتصادی دانست.»
هر چند محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر این موضوع که «وضعیت اقتصادی کشور در نتیجه تحریمهای بینالمللی غیرعادی شده» گفت، «تحریمهای بینالمللی بر بازار ارز در کشور بیتأثیر نیست و کسی نمیتواند این را کتمان کند.»
جهان نیوز، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه، از قول رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نوشت، «اگر کوه اُحد هم باشیم، سیاستهای ارزی کشور از این دست بحرانها اثر میپذیرند. تحریمهای خارجی نقل و انتقال ارز را با مشکل مواجه کرده است؛ بهطوری که انتقال ارز از طریق صرافیها و بانکها به صورت حواله صورت میپذیرد و این، هزینهها را افزایش میدهد.»
این اظهارات در حالی بیان می شود که بسياری از مسولان جمهوری اسلامی ایران، از مقام رهبری گرفته تا برخی از نمانیدگان مجلس، بر بی اثر بودن تحریم ها تاکید کرده اند. حتی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، تحریم ها را «کاغذ پاره» توصيف کرده است.