لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۵

انتقاد کمپین بین المللی حقوق بشر از افزایش اجرای احکام اعدام در ایران


انتقاد کمپین بین المللی حقوق بشر از افزایش اجرای احکام اعدام در ایران
انتقاد کمپین بین المللی حقوق بشر از افزایش اجرای احکام اعدام در ایران

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از مجلس و قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواست تا فوراً اجرای احکام اعدام در ایران را متوقف و صدور حکم اعدام را از نظام قضایی کشور حذف کنند.

این نهاد مدافع حقوق بشر، روز یکشنبه (١٦ ژانویه) با انتشار بیانیه ای از روند بی سابقه و شتابگیر افزایش اعدام ها در ایران انتقاد کرد و روند رسیدگی قضایی به پرونده ها را غیرعادلانه و عاری از شفافیت خواند.

بنا به گزارش «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران»، از ابتدای ژانویه ٢٠١١ تاکنون ٤٧ زندانی در ایران اعدام شده و این رقم به معنای تقریباً یک اعدام در هر هشت ساعت است.

کمپین خاطرنشان کرده است تعداد اعدام ها در ایران، نسبت به سرانه جمعیت این کشور بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است و پس از چین، بیشترین موارد اجرای حکم اعدام ها را دارد.

در بیانیه «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» آمده است ایران یک زندانی کرد را روز ١٥ ژانویه اعدام کرد. برخی از تارنماهای فارسی نام وی را حسین خضری ذکر کرده اند. یک مقام محلی استان آذربایجان غربی، ضمن خودداری از ذکر نام زندانی به رسانه ها گفته است «یکی از اعضای پژاک شنبه صبح در زندان ارومیه اعدام شد».

خضری ٢٩ سال داشت و روز ١١ ژوئیه سال ٢٠٠٩ به اتهام به خطرانداختن امنیت کشور به محاربه و اعدام محکوم شده بود.

برادر آقای خضری به این کمپین گفته است که برادرش نه تنها تفهیم اتهام نشد، بلکه به شدت تحت شکنجه قرار گرفت و مقامات دولتی حتی اطلاعاتی در مورد اعدام وی در اختیار خانواده اش قرار ندادند.

آرون رودز، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر» مستقر در نیویورک در بیانیه خود نوشته است قوه قضاییه ایران این اعدام ها را با حمایت سازمان های اطلاعاتی و نهادهای امنیتی اجرا می کند.

وی افزوده است به نظر می رسد روند فزاینده شکنجه زندانیان و اعدام فعالان کرد بدون برگزاری دادگاه و محاکمه عادلانه، پدیده ای سازمان یافته است که با انگیزه های سیاسی انجام می شود.

در بیانیه این سازمان مدافع حقوق بشر بین المللی آمده است حداقل چهارده زندانی کرد در معرض خطر اعدام قرار دارند.

در بخش دیگری از این بیانیه، علاوه بر اعدام آقای خضری، تعداد اعدام های سال ٢٠١١ میلادی به نقل از رسانه های ایران ٤٦ مورد گزارش شده است. براساس این اخبار، هفت نفر روز اول ژانویه در کرمانشاه، شانزده تن روز ٥ ژانویه در اهواز، یک نفر در اسفراین در روز ٨ ژانویه، هشت نفر در قم در روز ٩ ژانویه، هفت نفر در ١٢ ژانویه در تهران، پنج مورد روز ١٣ ژانویه در خرم آباد و دو نفر روز ١٤ ژانویه در بروجرد اعدام شدند.

این کمپین از گزارش های معتبر و چندین منبع موثق نقل کرده که اعدام های مخفیانه و دسته جمعی بیش از صد نفر در ایران حاکی است که تعداد اعدام ها در ایران حتی بیشتر از مواردی است که در گذشته گزارش شده بود.

آقای رودز در این بیانیه خاطرنشان کرده است ایران اجرای احکام اعدام را به روشی برای حل معضلات سیاسی و اجرایی بدل کرده و جان انسان ها به شیوه بسیار غم انگیزی بی ارزش شده است.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در پایان این بیانیه از ایران خواسته است تا هرچه سریع تر اعدام ها را متوقف کند و در مورد اجرای کلیه احکام اعدام، به ویژه در مورد پرونده مجرمان نوجوان که پیش از سن هجده سالگی مرتکب جرم شده اند، تجدید نظر کند و حکم اعدام را از ساختار قضایی این کشور حذف کند.

XS
SM
MD
LG