لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۲

از وعده اشتغالزایی احمدی نژاد تا بی اطلاعی وزیر کار از مشاغل ایجاد شده


از وعده اشتغالزایی احمدی نژاد تا بی اطلاعی وزیر کار از مشاغل ایجاد شده
از وعده اشتغالزایی احمدی نژاد تا بی اطلاعی وزیر کار از مشاغل ایجاد شده

عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه، گفت هنوز میزان دقیق مشاغل ایجاد شده در سال ۹۰ مشخص نشده است.

وی درباره وعده دولت در زمینه ایجاد دو و نیم میلیون شغل در سال ۹۰، به خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) گفت، «در حال بررسي تعداد مشاغل ثبت شده در سامانه رصد هستيم و تاكنون هيچ عددي براي اعلام تعداد مشاغل ايجاد شده در سال ۹۰ وجود ندارد.»

این در حالی است که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در پیام نوروزی سال ۹۰ خود، گفته بود، «دو و نیم میلیون شغل در دسترس مردم ایران قرار خواهد گرفت.» وی ابراز امیدواری کرده بود که ظرف ۲ تا ۳ سال مشکل بیکاری در ایران ریشه کن شود.

هر چند سایت بازتاب، سه هفته پیش از این در ۲۱ اسفند ماه ۹۰، وعده دو و نیم میلیون شغل را، در عمل ۳۳۰ هزار شغل عنوان کرده است و این موضوع را به مثل «هزار وعده خوبان یکی وفا نکند» تشبیه کرده است.

این منبع بر اساس آمار رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران نوشته است، «اگر آمار وزارت صنعت،معدن و تجارت را مبنا قرار دهیم، هر ماه بطور متوسط ۹۱۲۵ فرصت شغلی در بخش صنعت ایجاد شده است که در طول سال به عدد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی میرسد که با توجه به سهم ۳۳ درصدی صنعت از اشتغال کل، تخمین زده می شود آمار کل ایجاد اشتغال در سال جاری به ۳۳۰ هزار فرصت شغلی برسد.»

به نوشته همین منبع این رقم حکایت از تحقق ۱۵ درصد از وعده اشتغالزایی دولت در بخش صنعت دارد.

در این میان مهدی صادق، عضو کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۱۳ فروردین ماه، عدم امکان ایجاد اشتغال را نشان از مدیریت ناکارآمد اقتصاد توصیف کرده، و به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفته است، «وعده ایجاد دو نیم میلیون شغل اصلا انجام نشده و موقعی که نتوانیم ایجاد اشتغال کنیم یعنی نتوانسته‌ایم اقتصاد را خوب مدیریت کنیم.»

وی مشکل را در عدم حمایت از تولید و حرکت دولت به سمت تجارت دانسته است که موجب «ورود کالاهای مختلف از خارج به داخل حتی در زمینه میوه و کالاهای غیرضروری» شده است.

شکور اکبرنژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز، روز چهارشنبه ۱۴ فرودرین ماه، حجم واردات ایران از چین را بالا توصیف کرده و در این زمینه به سایت شفاف گفته است، «مواد اولیه ای که وارد می شود تا سطح تولید بالا برود، گران است همین باعث می شود کارخانه ها تعطیل شوند و تولید داخلی آسیب می بیند. ما تمام اجناس را از چین وارد می کنیم. نمی شود که سنگ قبر را نیز از آنجا بیاوریم. دولت نباید به خاطر چند امتیاز که حتی کشور چین به آن عمل نمی کند این همه امتیاز جهت واردات اجناس آنان به داخل کشور بدهد.»

با این وجود وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه به ایسنا گفته است، «ما تصميم داريم در سال ۱۳۹۱ فعاليت‌هاي قبلي خود را ادامه دهيم. نهضت اشتغالزايي تا مرز كامل حذف بيكاري و رساندن نرخ بيكاري تا حد معقول و متعارف ادامه دارد.

در حالی که شفافیت ارائه آمارهای رسمی به کرات حتی از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز زیر سئوال است.

آمار رسمی از کاهش نرخ بیکاری در سال ۹۰ حکایت دارد و آن را ۱۱ و هشت درصد اعلام کرده است، هر چند منتقدان اقتصادی دولت رقم واقعی بیکاری را به مراتب بیش از آمار رسمی ارزیابی می کنند.

XS
SM
MD
LG