شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد همراه با افراد دارای معلولیت روز یکشنبه ۲۵ تیر، در چندین شهر ایران تجمع کردند.
بر اساس تصاویر و فیلمهای منتشر شده در کانالهای تلگرامی تشکلهای بازنشستگان و کارگران، تجمعها در تهران، رشت، اهواز، کرمانشاه، شوش و هفتتپه برگزار شدند.
خبرگزاری ایلنا اشاره کرد که تجمعها همزمان با روز تامین اجتماعی در ایران برگزار شدند و نوشت که بازنشستگان میگویند: «اصلاحات برنامه هفتم توسعه، ضد کارگری است و باید توسط نمایندگان مجلس حذف شود.»
به نوشته این خبرگزاری، در تجمع تهران، بازنشستگان از نمایندگان مجلس خواستند در تصویب لایحه هفتم توسعه، نظرات کارگران را جویا شوند.
در این ارتباط، علیرضا نوایی، فعال کارگری ساکن پاریس، در گفتوگو با صدای آمریکا، اشاره کرده است: «سالهای سال است که دولتهای جمهوری اسلامی به فکر بالا بردن سن بازنشستگی و کاهش حقوق بازنشستگان، براساس تغییر محاسبه حقوق بازنشستگی، از دو سال آخر به ۵ سال هستند ولی تا الان زورشان نرسیده است.»
آقای نوایی در مورد افزایش سن بازنشستگی گفته است که مقامهای جمهوری اسلامی مدعی بالا رفتن سن امید هستند، اما «کافی است به سلامتی و وضعیت جسمی کارگران پس از بازنشستگی در ایران توجه شود که به انواع و اقسام بیماریها مبتلا شدهاند، چون علاوه بر شغل اصلی، باید برای امرار معاش، کار دوم و با حتی سوم هم میداشتند.»
به نوشته ایلنا، بازنشستگان تجمعکننده در روز یکشنبه همچنین نسبت به مستمری زیر خط فقر و وضع معیشتی خود اعتراض کردند و گفتند: در زمینه دستمزد، قانون اجرا نشده است.
از سوی دیگر، بازنشستگان صنعت فولاد هم روز یکشنبه در اصفهان تجمع برگزار کردند و خواستار بهبود شرایط معیشتی خود و اجرای صحیح قانون همسانسازی حقوقها شدند.
به اعتراف برخی از نمایندگان مجلس و مقام های دولتی در ماههای اخیر، شرایط معیشتی در ایران بحرانی شده است. در این ارتباط، هادی موسوی نیک، مدیرکل مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، که ویدئوی سخنانش در وبسایت «نود اقتصادی» منتشر شده است، اعلام کرد که ۵۷ درصد از جمعیت ایران سوءتغذیه دارند و ۲۱۰۰ کالری لازم دریافت نمیکنند.
شرایط بد اقتصادی در ایران باعث افزایش اعتراضهای بازنشستگان، کارگران، معلمان، و پرستاران در سالیان اخیر شده است.
تجمع افراد دارای معلولیت در چند شهر ایران
شماری از افراد دارای معلولیت در تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی و در شهرهای دیگر، مانند کرمانشاه، اردبیل، کرمان، بروجرد، قم، مشهد، قزوین، همدان، در مقابل سازمان بهزیستی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمعکنندگان به اجرا نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان معترض بودند.
بر اساس این ماده، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.
به نوشته ایلنا، قانون حمایت از معلولان که در سال ۹۶ مصوب شد، ضمانت اجرایی لازم را ندارد.
علاوه بر این، دولت ابراهیم رئیسی در قانون بودجه امسال، ردیف اعتباری مخصوص این قانون را حذف کرد.
در این حال، به گزارش کانال تلگرامی کمپین حقوق افراد دارای معلولیت، بهروز مروتی، مدیر این کمپین، گفته است که «هیچ اراده و امیدی به اجرای ماده ۲۷ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد.»