کانون نویسندگان ایران با انتشار نامهای به مناسبت روز مبارزه با سانسور، افت کتابخوانی در ایران و "کاهش تیراژ کتاب به ۳۵۰ نسخه" را از پیامدهای سانسور در ایران عنوان کرده است.
کانون در این نامه با اشاره به این گفته رئیس کتابخانه ملی که "۷۰ درصد کتابهای کتابخانههای عمومی حتی یکبار خوانده نشدهاند" آورده است: "گویا در نظر متولیان فرهنگی همین اندازه سانسور کافی نیست که در تریبونهای رسمی از سوزاندن کتاب سخن میگویند."
در ادامه نامه کانون نویسندگان ایران آمده است: "حاکمیت آتش تیغ سانسور را به جان کتاب انداخته است و اگر چه شعله آن ناپیداست اما خاکستر عواقب آن را به روشنی میتوان دید. سینما، تئاتر و موسیقی غیردولتی و مستقل نیز در تنگناهایی دشوار افتادهاند و وضعیتی بهتر از کتاب ندارند."
نامه کانون با اشاره دشواریهای ایرانیان برای دسترسی به اطلاعات، فیلترینگ اینترنت و ارسال پارازیت ماهوارهای را شکل جدید سانسور عنوان کرده و آورده است: "جامعه و ادبیات و هنر ما بیش از هر زمان دیگر به مقابله با هر گونه سانسور و طلب آزادی بیان بیهیچ حصر و استثنا نیاز دارد."
نامه کانون نویسندگان به مناسبت ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور منتشر شده است. این کانون ۱۳ آذر را همزمان با سالگرد قتل محمد جعفر پوینده و محمد مختاری، از اعضای فعال این کانون، روز مبارزه با سانسور نامیده است.