لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۰۷

علی رغم تاکید فدراسیون فوتبال بر گزینشی نبودن حضور زنان در بازی ایران کامبوج | هنوز میزان سهم زنان از سکوهای آزادی مشخص نیست


در حالی که ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای بازی ‌های باشگاهی ادامه دارد، فدراسیون فوتبال ایران می‌گوید که حضور زنان در بازی‌ فوتبال میان تیم‌های ایران و کامبوج گزینشی نخواهد بود.

غلامحسین زمان‌آبادی مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال، روز یکشنبه ۲۴ شهریور به خبرگزاری ایرنا بار دیگر تاکید کرد که حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات باشگاهی هنوز به «صورت جدی» مورد بحث نیست.

این مقام مسئول اما به حضور زنان در ورزشگاه ها برای بازی تیم ملی ایران و کامبوج اشاره کرده و گفت که هنوز به صورت قطعی مشخص نیست، «چند سکو و چند درصد ورزشگاه» به زنان تعلق خواهد گرفت.

زمان آبادی همچنین تاکید کرده است که حضور زنان در بازی پیش رو تیم ملی ایران با کامبوج «گزینشی» نخواهد بود.

این اظهارنظر مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال در شرایطی است که پیش از این فدراسیون فوتبال ایران سابقه راه دادن تماشاگران زن به صورت گزینشی حتی مقابل «رئیس فدراسیون بین المللی فیفا» را دارد.

حضور گزینشی زنان در بازی فوتبال تیم‌های پرسپولیس - کاشیما در دور برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا در حالی که «جیانی اینفانتینو» رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در ورزشگاه حضور داشت از جمله اقداماتی بود که حاشیه ساز شد.

بارها گزارش شده است که گاهی علی رغم اطلاع رسانی برای خرید بلیت، «تماشاگران زن» از پیش تعیین شده وارد ورزشگاه می‌شوند. اتفاقی که در مسابقات قهرمانی آسیا والیبال در تهران نیز اخیرا رخ داد و علی رغم خالی ماندن سکوها زنان امکان خرید بلیت را از سایت نداشتند.

همچنین پیش از این نیز فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرده بود که «زیرساخت ها» برای حضوز زنان در ورزشگاه جهت تماشای بازی های ملی فراهم شده است.

دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کامبوج در مقدماتی جام جهانی قرار است ۱۸ مهر و از ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شود.

خودسوزی و مرگ سحر خدایاری معروف به دختر آبی، حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها‌ در ایران را بار دیگر به شکل گسترده مطرح کرد اما با این حال هیچ تغییر رویکردی از سوی مسئولان ورزش ایران دیده نشد و هنوز هم زنان نمی توانند آزادانه برای بازی های باشگاهیی وارد ورزشگاه‌ها شوند.

حتی مقامات قضایی ایران پس از مرگ دختر آبی، طرفدار تیم استقلال که خواستار حضور در ورزشگاه بود را مورد حمله قرار دادند و مدعی شدند که «دارای شخصیت متعادلی» نبوده است.

صدا و سیما هم در دو برنامه جداگانه مدعی شد که خانم خدایاری مشکلات روانی داشته و همین امر باعث خودسوزی او شده است که این اقدامات واکنش برخی از چهره های فرهنگی و سیاسی و فعالان شبکه های اجتماعی را در پی داشت.

با این حال انتشار خبر مرگ این زن جوان،واکنش های بسیاری در پی داشت و بسیاری خواستار خودداری از رفتن به ورزشگاهها و برخی نیز خواستار برخورد فیفا با مسئولان فوتبال ایران به دلیل ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه شدند.

ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه ها کمی پس از اجباری شدن حجاب زنان در ایران آغاز شد و زنان در تمام این سال‌ها برای ورودشان به ورزشگاه تلاش کرده اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG