سازمان عفو بینالملل در واکنش به مرگ «سحر خدایاری» معروف به «دختر آبی» اطلاعیهای منتشر کرد و نوشت: «خودسوزی سحر از پیامدهای تحقیر حقوق زنان در ایران است.»
سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه ۱۹ شهریور، در پی مرگ «سحر خدایاری» معروف به «دختر آبی» که به دلیل حضور در ورزشگاه محکوم و مقابل یکی از واحدهای قضایی تهران خودسوزی کرد، اطلاعیهای منتشر کرد و نوشت «مرگ شوکهکننده طرفدار فوتبالی که خود را به آتش کشاند نشانگر تاثیر تحقیر و پایمالی حقوق زنان در ایران است.»
فیلیپ لوتر، مدیر پژوهشها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بینالملل در اینباره گفت: آنچه برای سحر خدایاری رخ داده غمانگیز است و توهینی را آشکار میسازد که مقامات ایرانی برای حقوق زنان در ایران قائلند.
به گزارش این نهاد حقوق بشری، ایران تنها کشوری در دنیا است که از ورود زنان به ورزشگاه جلوگیری و آنها را مجازات میکند.
به گفته مدیر پژوهشها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بینالملل، خشونت نسبت به زنان باید به سرعت خاتمه پیدا کند و جامعه جهانی از جمله هیئت بین المللی فوتبال، فیفا ،کنفدراسیون فوتبال آسیا باید به سرعت اقداماتی را برای خاتمه دادن به این ممنوعیت فراهم کنند و از دسترسی زنان به کلیه ورزشگاههای ورزشی بدون تبعیض یا خطر تعقیب و مجازات جلوگیری کند.
سحر که حالا به نام «دختر آبی» معروف شده یکی از هزاران زنی است که بعد از انقلاب جمهوری اسلامی پشت درهای بسته آزادی مانده است و برای اعتراض به این ممنوعیت و حکم زندان دست به خودسوزی زد.
روز دوشنبه تائید شد دختری که به نام «دختر آبی» معروف شده بود، در بیمارستان سوانح سوختگی مطهری تهران درگذشته است.
این زن جوان چند ماه پیش سعی به ورود به ورزشگاه برای تماشای فوتبال میکند اما بازداشت می شود. هفته پیش که برای پیگیری پرونده مراجعه میکند به او گفته میشود که به شش ماه زندان محکوم شده است. وی بعد از این خبر، اقدام به خودسوزی میکند.
وی لیسانس مترجمی زبان انگلیسی داشت و چون طرفدار تیم استقلال بود، در شبکههای اجتماعی به او لقب «دختر آبی» داده بودند.
جمهوری اسلامی نزدیک به چهار دهه گذشته ورود زنان به ورزشگاه ها را برای تماشای مسابقات فوتبال مردان ممنوع کرده است. این در حالی است که فیفا در اصول خود هر گونه تبعیض جنسیتی را ممنوع کرده است.