وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که پیشنهادهایی درباره عقیم کردن زنانی که "از نظر جنسی در معرض خطر هستند" وجود دارد اما این کار نیاز به مجوز شرعی و قانونی دارد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت روز سه شنبه در جمع خبرنگاران عنوان کرد "برخی معتقدند که دولت باید در جهت عقیمسازی زنانی که از نظر جنسی در معرض خطر هستند اقدام کنند اما وزارت بهداشت تا مجوز شرعی نداشته باشد نمی تواند در این خصوص اقدام کند ضمن اینکه از نظر قانونی امکان چنین اقدامی وجود ندارد."
به گفته او اگر دستگاه های مسئول، اقدام به آموزش و تأمین شغل برای این زنان کنند و جلس و دولت هم به آنها "توجه ویژه" داشته باشند نیازی به "عقیم سازی" نیست؛ "چرا که آنها به دلایل دیگری به این وضعیت دچار شدهاند. بنابراین باید به جای پرداختن به معلول، به جستجوی علت پرداخت."
به نظر میرسد اشاره وزیر بهداشت به زنان تنفروش باشد که عموما در ادبیات مقامات ایرانی "زنان خیابانی" نامیده میشود.
در شهریور ماه امسال دادستان تهران خواستار "جمعآوری زنان تنفروش" و تحت پوشش قرار گرفتن آنها از سوی سازمان بهزیستی شده بود.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران گفته بود که "زنان آسیب دیده هم از لحاظ ارتکاب جرم و هم از لحاظ آسیب اجتماعی در جامعه مشکلاتی را به وجود میآورند".
تاکنون آماری از تعداد زنان تنفروش در ایران اعلام نشده اما در صحبتهای مقامات حضور آنها تایید میشود.
در مرداد ماه سال ۱۳۹۲ رئیس پلیس امنیت اخلاقی از شناسنامهدار شدن زنان خیابانی و تشکیل پرونده برای ساماندهی این افراد خبر داده بود. او عنوان کرده بود که تمامی سوابق این افراد در پلیس ثبت شده و پس از دستگیری تحت خواهند بود.
با توجه به منع مذهبی و قانونی تنفروشی در ایران، طرحهای حمایتی برای اجرایی شدن با مشکلات فراوانی مواجه میشوند و در نهایت بار دیگر طرحهای ضربتی جمعآوری در دستور کار قرار میگیرند.