معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت منعی برای ورود زنان به مجلس خبرگان رهبری وجود ندارد. شهیندخت مولاوردی به زنان "واجد شرایط" توصیه کرد برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان کاندیدا شوند.
مجلس خبرگان رهبری بنا بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی ایران تشکیل شده و مسئولیت تعیین و نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی را برعهده دارد. ۸۶ عضو این نهاد با برگزاری انتخابات به مدت ۸ سال انتخاب میشوند اما تاکنون هیچ زنی به این جمع راه پیدا نکرده است.
در قانون تعیین شرایط داوطلبان حضور در مجلس خبرگان، اشارهای به مرد یا زن بودن افراد نشده است و پیش از این هم عنوان شده بود که ورود زنان به این مجلس مجاز است. با این حال برخی از اعضای این مجلس با حضور زنان مخالف هستند.
از جمله حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سال گذشته گفت که "در امور مهم کشوری" باید از "رجال سیاسی با خاصیتهای خاص" استفاده شود و "خانمها حق ندارند که در این مناصب حضور داشته باشند".
اما شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده معتقد است که پیش از این هم منعی برای حضور زنان در مجلس خبرگان وجود نداشته و "تنها شرط ورود به این مجلس، اجتهاد است كه زنان زیادی واجد این درجه هستند".
او با تاکید بر این که برخلاف شرایط کاندیداتوری برای ریاست جمهوری، "شرط رجل سیاسی بودن" برای مجلس خبرگان مطرح نیست، از زنان "واجد شرایط" دعوت به کاندیداتوری کرد.
تاکنون بالاترین مقامی که در تاریخ جمهوری اسلامی به یک زن واگذار شده، وزارت در کابینه دولت بوده که برای اولین بار در دولت محمود احمدینژاد اتفاق افتاد. حسن روحانی با وجودی که چند معاون زن دارد اما هیچ وزیر زنی در کابینه ندارد.