یک ماه بعد از بازگشت همه تحریمها علیه جمهوری اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران اعلام کرد که درآمد کشور به یک سوم کاهش پیدا کرده است.
محمد باقر نوبخت روز دوشنبه ۱۲ آذر در سخنانی که بعدا از خبرگزاری ها حذف شد، در واکنش به اعتراض معلولان به کاهش بودجه شان در سال آینده، گفت که یک و نیم میلیون بشکه از تولید نفت ایران کاسته شده است.
بعد از اینکه معلولان روز دوشنبه و در آستانه روز جهانی معلولان در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند، آقای نوبخت در جمع آنها حاضر شد و به آنها گفت که بودجه نهادهای نظامی چون سپاه و ارتش نیز ۱۰ درصد کاهش یافته است. به گفته آقای نوبخت گروههای دیگر جامعه چون فرهنگیان نیز به بودجه سال آینده معترضند، اما منابع محدود است.
کاهش تولید نفت ایران و کاهش صادرات آن در پی بازگشت تحریمهای هستهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با بیان این مطلب که توافق هسته ای نمی تواند جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته ای را بگیرد و موجب مهار برنامه موشکی و اقدامات مخرب ایران در منطقه نشده است، خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد و دستور داد تحریمهای هستهای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.
کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان در بیانیهای تاکید کرد که این شدیدترین تحریمهای اعمال شده علیه جمهوری اسلامی است.
وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
مقام های آمریکا اعلام کرده اند که شدیدترین تحریم ها را برای اعمال بیشترین فشار در حکومت ایران اعمال می کنند تا رفتار جمهوری اسلامی تغییر کند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در پیام های توئیتری خطاب به مقامهای ایران گفته است که منابع کشور خود را به جای هزینه کردن در کشورهای منطقه صرف مردم خود کنند.