وزیر خارجه سوئیس پس از دیدار با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که از آمریکا خواسته است ارائه کمک های انساندوستانه به ایران را تسهیل کند.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه سوئیس، ایگنازیو کیسیس پس از دیدار روز یکشنبه ۱۲ خرداد با وزیر خارجه آمریکا گفت که سوئیس امیدوار است آمریکا به ایران اجازه مبادلات مالی برای خرید غذا و دارو را بدهد.
این خواسته وزیر خارجه سوئیس در حالی است که مقامهای ایالات متحده بارها اعلام کردهاند کمکهای انساندوستانه مشمول تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیشود.
پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده بود که وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در دیدار با همتای سوئیسی خود گفت آمریکا آماده مذاکره بدون پیش شرط با مقامهای جمهوری اسلامی ایران است.
پرزیدنت ترامپ نیز دوشنبه شش خرداد در ژاپن از تمایل به مذاکره با مقام های جمهوری اسلامی خبر داد.
این سخنان پس از حدود یک ماه تنش فزاینده میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده بیان شده است.
پرزیدنت ترامپ با استناد به این که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است در اردیبهشت ۱۳۹۷ آمریکا را از توافق برجام خارج کرد. او در دو مقطع، در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.