در حالیکه کنگره آمریکا آماده می شود تا تحریمهای سخت گیرانهای را علیه برنامه موشکی ایران و سپاه پاسداران به تصویب برساند، تحلیلگران این تحریمها را در جلوگیری از همکاریهای خارجی با نهادهای امنیتی ایران کارساز دانستند.
کیستوفر بیدول، مدیر پروژه سیاست و قانون منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی در فدراسیون دانشمندان آمریکا و بهنام بن طالب لو، تحلیلگر ارشد حوزه ایران در اندیشکده دفاع از دمکراسی، در برنامه افق روز دوشنبه ۲۷ فرودین به بررسی انتخابات ریاست جمهوری ایران از نگاه آمریکا و طرح جدید تحریمها علیه ایران پرداختند.
طرح تحریمها دولت آمریکا را ملزم به اجرای تحریمهای سختگیرانه علیه برنامه موشکی میکند. کریستوفر بیدول در این باره در برنامه افق گفت که فناوری موشکی در اختیار چندین شرکت و کشور مختلف است و به هر حال با تمام سختگیری اطلاعات آن به ایران درز میکند اما تحریمها مالی میتواند موجب خودداری شرکتها و افراد از همکاری با ایران شود.
بهنام بن طالب لو نیز گفت که اگر چه سپاه قابلیت خوبی در مخفی کردن پیوندهای اقتصادی خود دارد اما همین که وزارت خزانهداری آمریکا پس از تصویب طرح کنگره برچسب تروریست روی نهادی مثل سپاه بگذارد محدود کردن آنها بسیار ساده تر شده و شرکتهایی که با آنها کار میکنند با همین برچسب تنبیه میشوند.
به گفته او اطلاعات نشان می دهد که سپاه در پی هشدار دولت آقای ترامپ مبنی بر توسعه ندادن برنامه موشکی، آزمایش چند موشک خود را متوقف کرد.
او درباره اینکه چرا یک نیروی نظامی مانند سپاه باید تحریم شود گفت: «سپاه پاسداران یک نیروی متعارف نیست، این نیرو از منافع ملی ایرانیان دفاع نمی کند بلکه از منافع جناحی کوتاه بینانه دفاع میکند. این نیروی نظامی از رژیمی مانند دولت بشار اسد حمایت میکند، برنامه موشکی خود را دارد و تهدیدی در منطقه است. آنها روابط خوبی با چین و روسیه دارند و تحریمهای جدید می تواند این روابط را محدود کند.»
در ادامه این گفت و گو کریستوفر بیدول با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در ایران و رقابت چهرههایی چون احمدی نژاد و روحانی گفت که امیدوار است مردم ایران تحریمها و مشکلات اقتصادی دوران احمدی نژاد را از یاد نبرند. آقای بن طالب لو نیز گفت که با شرایط فعلی هنوز انتخابات ریاست جمهوری در ایران انتخابی بین بد و بدتر است.