لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵ ایران ۲۰:۵۶
عکس آرشیوی از حمله
عکس آرشیوی از حمله

زنده 🔴 انفجار در فرودگاه ریاض؛ آمریکا و چند کشور به اتباع‌شان در سعودی هشدار دادند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، جمعه شب در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت نیویورک، با تأکید بر این‌که تحولات مربوط به جمهوری اسلامی به‌سرعت در حال پیشرفت است، هشدار داد که جمهوری اسلامی یا باید تمام خواسته‌های آمریکا را بپذیرد یا دیگر وجود نخواهد داشت.

۱۲:۳۰ ۱۴.۷.۱۴۰۵

هشدار آمریکا به بانک‌های طرف‌معامله با جمهوری اسلامی: بدون اطلاع قبلی تحریم می‌شوید

وزارت خزانه‌داری آمریکا به مؤسسات مالی خارجی که با جمهوری اسلامی یا بخش مالی‌اش تجارت می‌کنند هشدار داد ممکن است بدون اطلاع قبلی تحریم شوند.

بر پایه اطلاعیه دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه که روز دوشنبه منتشر شد، «مؤسسات مالی خارجی که به معامله با مؤسسات مالی تحریم‌شده ایرانی ادامه می‌دهند، می‌توانند در هر زمان و بدون اطلاع قبلی هدف قرار گیرند و باید فوراً برای پایان دادن به چنین فعالیت‌ها و روابطی اقدام کنند».

در این اطلاعیه آمده است مؤسساتی که دسترسی جمهوری اسلامی به نظام مالی جهانی را تسهیل می‌کنند، از جمله با ارائه خدمات مالی به بانک‌های این حکومت یا شعبه‌ها و زیرمجموعه‌هایشان در کشورهای ثالث، با خطر تحریم به دلیل فعالیت در بخش‌های تحریم‌شده اقتصاد ایران روبه‌رو می‌شوند.


۱۲:۰۷ ۱۴.۷.۱۴۰۵

رئیس پیشین سازمان اطلاعات خارجی آلمان به اتهام جاسوسی بازداشت شد

روزنامه بیلد گزارش داد رئیس پیشین سازمان اطلاعات خارجی آلمان به ظن جاسوسی، خیانت و به دست آوردن اطلاعات طبقه‌بندی‌شده برای یک قدرت خارجی بازداشت شده است.

به گزارش رویترز، بر پایه گزارش بیلد، دادستان‌ها می‌گویند آگوست هانینگ اطلاعات محرمانه‌ای را از کارمند پیشین این سازمان خریده و قصد داشته در چارچوب فعالیت مشاوره‌ای‌اش بفروشد.

دوره ریاست هانینگ بر این سازمان سال ۱۳۸۴ پایان یافت.

بر پایه گزارش بیلد، تحقیقات پس از کشف نشت گزارش‌های اطلاعاتی که برای دفتر صدراعظم تهیه شده بود آغاز شد.

۱۱:۵۰ ۱۴.۷.۱۴۰۵

دو فرودگاه عربستان هدف حمله قرار گرفتند

دو فرودگاه در جنوب عربستان سعودی شامگاه دوشنبه هدف حمله قرار گرفتند و سه نفر زخمی شدند.

به گزارش رویترز، سازمان هواپیمایی کشوری عربستان اعلام کرد فرودگاه بین‌المللی ملک عبدالله بن عبدالعزیز در جازان و فرودگاه بین‌المللی نجران در دو حمله جداگانه هدف قرار گرفتند و خسارت محدودی وارد شد.

این سازمان گفت در حال ارزیابی خسارت و اتخاذ تدابیری برای تضمین ایمنی مسافران و کارکنان و امنیت نظام هواپیمایی کشوری است.

بر پایه گزارش رویترز، این حملات در حالی انجام شد که نیروهای دولت یمن با پشتیبانی عربستان تهاجم بزرگی برای بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل حوثی‌ها پیش می‌برند و ریاض حملات هوایی‌اش را در پشتیبانی از این کارزار افزایش داده است.

حوثی‌ها با حملات موشکی و پهپادی به هدف‌هایی در عربستان، از جمله فرودگاه‌ها، تأسیسات نفتی و مراکز نظامی، پاسخ داده‌اند.

این گروه روز دوشنبه نیز اعلام کرد فرودگاه اصلی ریاض را هدف گرفته است. عربستان ادعاهای پیشین حوثی‌ها درباره حمله به ریاض را «گمراه‌کننده» خوانده بود.

۱۱:۴۹ ۱۴.۷.۱۴۰۵

لیتوانی: هزینه پایگاه دائمی آمریکا را خودمان می‌پردازیم

نخست‌وزیر لیتوانی گفت کشورش آماده است هزینه ایجاد پایگاه نظامی دائمی آمریکا را بپردازد، در صورتی که واشینگتن با تأسیسش موافقت کند.

به گزارش رویترز، میندائوگاس سینکویچوس روز سه‌شنبه در فیسبوک نوشت: «خوشحالم که این ایده جدی گرفته می‌شود. این تضمینی حیاتی برای بازدارندگی و امنیت است.»

او افزود: «شرکای ما فقط باید تصمیم سیاسی استقرار دائمی نیرو را بگیرند و لیتوانی آماده است هزینه‌هایش را بپردازد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه گفت درخواست لیتوانی برای پایگاه دائمی را بررسی می‌کند: «آنها دوستان من‌اند، آدم‌های فوق‌العاده‌ای هستند، پس حتماً بررسی‌اش می‌کنیم.»

سینکویچوس گفت این پیشنهاد را ماه گذشته در دیدار با جان کول، فرستاده آقای ترامپ، در ویلنیوس مطرح کرده است.

لیتوانی، عضو اتحادیه اروپا و ناتو، با روسیه و بلاروس، متحد نزدیک مسکو، مرز دارد. آمریکا از سال ۱۳۹۸ یک گردان زرهی با نزدیک هزار نیرو را به‌صورت چرخشی در این کشور نگه داشته است، به این معنا که نیروها هر چند ماه می‌آیند و می‌روند.

۱۱:۴۰ ۱۴.۷.۱۴۰۵

حمله پهپادی به دو کشتی در منطقه اقتصادی بلغارستان

وب‌سایت خبری صوفیا گلوب، از حمله پهپادی به دو کشتی در منطقه اقتصادی انحصاری بلغارستان در دریای سیاه خبر داد.

بر اساس این گزارش، یکی از کشتی‌‌ها غرق شده و عملیات امداد و نجات برای کشتی دیگر در جریان است.

در پی این حادثه، رومن رادف، نخست‌وزیر بلغارستان، روز سه‌شنبه ۱۴ مهر، با حضور نمایندگان وزارتخانه‌‌های دفاع، کشور، حمل و نقل و محیط زیست، همچنین ریاست‌ جمهوری و نهادهای امنیتی، جلسه‌ای اضطراری تشکیل داد.

بر اساس گزارش منابع بلغارستان، کشتی آلفا وتان با پرچم توگو بر اثر آسیب‌‌های شدید غرق شده است.

کشتی ایبل با پرچم پالائو نیز پس از اصابت پهپاد دچار آتش‌سوزی شد و هر ۱۸ عضو خدمه آن توسط یک کشتی مسافربری با پرچم بلغارستان نجات یافتند.

یک روز پیش از این حادثه نیز یک کشتی ترکیه ای حامل غلات از اوکراین به مقصد ایتالیا در منطقه اقتصادی انحصاری رومانی در دریای سیاه هدف حمله پهپادی قرار گرفته بود.

۱۱:۳۹ ۱۴.۷.۱۴۰۵

هفت ماه پس از کشته شدن نصیرزاده، وزیر دفاع جدید جمهوری اسلامی به مجلس معرفی شد

مسعود پزشکیان، رئیس‌ دولت جمهوری اسلامی، مهرداد اخلاقی کتابچی را برای تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مجلس معرفی کرد.

عزیز نصیرزاده، وزیر پیشین دفاع، در همان موج نخست حملات مشترک آمریکا و اسرائيل، در روز نهم اسفند ۱۴۰۴، کشته شد و در این مدت، مجید ابن‌الرضا به عنوان سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منصوب شده بود.

در حالی که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، رئیس‌جمهور می‌تواند حداکثر برای مدت ۳ ماه برای یک وزارتخانه سرپرست تعیین کند، ابن‌الرضا به مدت هفت ماه در این مقام خود ابقا شده بود.

اخلاقی کتابچی که پیشتر، رییس سازمان صنایع دفاعی ایران بوده به دلیل نقش داشتن در مبادلات کالاهای نظامی با ونزوئلا، از سوی آمریکا تحریم شده است.

همچنین نام او پیش‌تر در اسناد شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارتباط با «گروه صنعتی باقری»، از مجموعه‌های مرتبط با برنامه موشکی جمهوری اسلامی، ثبت شده بود.

اخلاقی کتابچی همچنین در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد.

۱۱:۲۵ ۱۴.۷.۱۴۰۵

پیشروی ارتش اسرائیل در بلندی‌های جولان

الجزیره به نقل از خبرنگار خود در محل گزارش داد که از صبح روز سه‌شنبه، چهاردهم مهرماه، نیروهای ارتش اسرائیل در حال پیشروی به سمت یک سایت نظامی سابق در حومه قنیطره، در منطقه بلندی‌های جولان در جنوب‌غرب سوریه هستند.

پیشتر، ابراهیم العلبي، سفیر و نماینده دائم سوریه در سازمان ملل، گفته بود ادامه حملات اسرائیل به خاک سوریه، تلاش‌های دولت برای بازگرداندن امنیت و ثبات و مقابله با تروریسم را تضعیف می‌کند و «محیطی شکننده برای تروریسم» ایجاد می‌کند.

اسرائیل از زمان سقوط حکومت بشار اسد، حضور نظامی خود را در بخش‌هایی از منطقه حائل و اطراف بلندی‌های جولان افزایش داده و هدف آن را مقابله با خطرات تروریستی اعلام کرده است.

۱۰:۱۶ ۱۴.۷.۱۴۰۵

پنج تا ۱۰ سال حبس برای ارسال آمار منتشرنشده به خارج از کشور

نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند هر کس اطلاعات، گزارش‌ها، داده‌ها یا آمار رسمی منتشرنشده کشور را بدون مجوز در اختیار «کارگزار بیگانه» بگذارد، به حبس درجه چهار محکوم می‌شود.

بر پایه ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، حبس درجه چهار یعنی بیش از پنج تا ۱۰ سال زندان.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، ماده ۲۰ طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» روز سه‌شنبه در جلسه مجلس که به‌صورت وبیناری برگزار شد تصویب شد.

بر پایه متن مصوب، این مجازات شامل کسانی می‌شود که به اعتبار شغل، سمت یا مأموریت قانونی‌شان به این اطلاعات دسترسی یافته‌اند، یا از راه ارتباط حرفه‌ای با دارندگان مشاغل مربوط از این اطلاعات مطلع شده‌اند.

افزون بر حبس، محکومان از تصدی شغلی که به اعتبارش به اطلاعات دسترسی داشته‌اند برای همیشه محروم می‌شوند.

تبصره این ماده می‌گوید افشای اطلاعات طبقه‌بندی‌شده محرمانه یا سری برای «کارگزار یا تبعه بیگانه» که به امنیت یا منافع ملی آسیب بزند، حبس و جزای نقدی درجه چهار دارد.

در متن مصوب، تعریف دقیقی از «کارگزار بیگانه» و معیار تشخیص «اطلاعات منتشرنشده» ارائه نشده است.

همچنین روشن نیست سازوکار «سامانه» که مجوز انتشار باید از آن گرفته شود چیست و چه نهادی اداره‌اش می‌کند.

۰۹:۵۶ ۱۴.۷.۱۴۰۵

ده‌ها نفتکش ایرانی به دلیل محاصره آمریکا بلاتکلیف مانده‌اند

نهادی غیرانتفاعی گزارش داد محاصره آمریکا ده‌ها نفتکش پر را در امتداد سواحل ایران بلاتکلیف نگه داشته و شماری دیگر بیرون از خلیج فارس در نزدیکی سریلانکا لنگر انداخته‌اند.

به گزارش بلومبرگ، گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در گزارش دوره‌ای کشتیرانی‌اش اعلام کرد دست‌کم ۵۰ نفتکش حامل نفت ایران در نزدیکی این کشور متوقف مانده‌اند، رقمی که نسبت به دو ماه پیش تقریباً تغییر نکرده است. بیشترشان نفت خام و شماری فرآورده نفتی و گاز مایع حمل می‌کنند.

بر پایه همین گزارش، شناورهای خالی به‌جای بازگشت به بنادر ایران، در لنگرگاه‌های سراسر هند و اقیانوس آرام معطل مانده‌اند. بیست شناور با پرچم ایران در نزدیکی سریلانکا و یکی در نزدیکی عمان‌اند.

بر پایه همین گزارش، دست‌کم ۱۱ نفتکش پر در شرق جزیره خارگ، پایانه اصلی صادرات نفت جمهوری اسلامی، لنگر انداخته‌اند و پنج فروند دیگر جنوب‌تر مستقرند.

این گروه گفت روز دوشنبه هیچ نفتکشی در حال بارگیری در خارگ دیده نشد.

بر پایه برآوردهای اولیه ردیابی شناورهای بلومبرگ، جمهوری اسلامی در شهریورماه هیچ نفت خامی روی نفتکش بارگیری نکرد که نخستین بار از آغاز جنگ در اسفندماه است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در گفت‌وگو با پایگاه اکسیوس گفت جمهوری اسلامی این هفته «برای نخستین بار در تاریخ» هیچ نفتی روی آب نخواهد داشت. بر پایه آمار ارتش آمریکا، تاکنون ۱۳۰ شناور از مسیرشان منحرف شده‌اند. گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» خودش را نهادی سیاستی و غیرحزبی معرفی می‌کند.

۰۹:۵۴ ۱۴.۷.۱۴۰۵

فرستاده آمریکا با فرمانده ارتش سودان در مصر دیدار کرد

فرستاده رئیس‌جمهوری آمریکا آخر هفته گذشته در مصر با فرمانده ارتش سودان دیدار کرد، در حالی که آمریکا و دیگر میانجی‌ها می‌کوشند به جنگی پایان دهند که یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان را ساخته است.

به گزارش رویترز، مسعد بولس، مشاور ارشد رئیس‌جمهوری آمریکا در امور عربی و آفریقایی، روز دوشنبه در شبکه ایکس درباره دیدارش با عبدالفتاح البرهان نوشت: «بر تلاش‌های مستمر آمریکا در کنار شرکای مصری و دیگر شرکا و متحدان منطقه‌ای و بین‌المللی برای پیشبرد راه‌حلی سیاسی برای این بحران تأکید می‌کنیم.»

وزارت امور خارجه آمریکا ماه گذشته اعلام کرد نه ارتش سودان، نه نیروهای واکنش سریع و نه رهبرانشان «حکمرانی مشروع و قانون‌اساسی سودان را نمایندگی نمی‌کنند».

ارتش سودان از فروردین ۱۴۰۲ با نیروهای شبه‌نظامی واکنش سریع می‌جنگد. این جنگ بیش از ۱۴ میلیون نفر را آواره کرده و موج‌هایی از کشتار با انگیزه قومی به راه انداخته است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG