لینکهای قابل دسترسی

سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۰۵:۱۵
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا

زنده 🔴 ترامپ: شرایط جمهوری اسلامی «بسیار بد» است؛ وزیر خزانه‌داری آمریکا: فعالیت‌های بین‌المللی خطوط هواپیمایی رژیم ایران از یک مهر تعطیل می‌شود

به روز شده

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۳۰ شهریور در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیویورک و در کنار شهردار این شهر، زهران ممدانی، با دفاع از عملکرد دولت خود در درگیری با جمهوری اسلامی تاکید کرد که این رژیم به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.

۱۳:۲۶ ۱۶.۶.۱۴۰۵

فولکس‌واگن آلمان تولیدکننده تجهیزات دفاعی اسرائیل می‌شود

سرمایه‌گذار اسرائیلی اورلیوس کپیتال و ایالت زاکسن سفلای آلمان قصد دارند یکی از کارخانه‌های خودروسازی فولکس‌واگن را در اختیار بگیرند و برای پروژه‌های دفاعی بازسازی کنند.

بر پایه اعلام فولکس‌واگن، تفاهم‌نامه روز دوشنبه امضا شد و اورلیوس سهامدار اکثریت کارخانه اوسنابروک می‌شود. تولید خودرو در این کارخانه تا سال ۲۰۲۷ به‌تدریج متوقف می‌شود.

بزرگ‌ترین خودروساز اروپا اعلام کرد نخستین «پروژه لنگر» اوسنابروک، همکاری با شرکت اسرائیلی رافائل سیستم‌های دفاعی پیشرفته خواهد بود.

فولکس‌واگن افزود: «این طرح‌ها ساخت احتمالی سامانه‌ها و قطعات سامانه‌های پدافند هوایی برای آلمان و اروپا را در بر می‌گیرد.»

ایالت زاکسن سفلی دومین سهامدار بزرگ فولکس‌واگن است.

۱۲:۵۴ ۱۶.۶.۱۴۰۵

قالیباف خطاب به وزیر جنگ آمریکا: زنجیره نفت و گاز منطقه را می‌زنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ مستقیم به پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، در شبکه ایکس هشدار داد زنجیره تولید نفت و گاز منطقه در معرض آسیب است.

محمدباقر قالیباف نوشت: «ساده است: زنجیره تولید نفت و گاز اینجا گسترده، در دسترس و در معرض است. شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی در سراسر این آب‌ها و تأسیسات در همین آسیب‌پذیری شریک‌اند. به دارایی‌های ما بزنید، زده می‌شوید. ما پیشاپیش ثابتش کرده‌ایم. از پایگاه‌هایی بپرسید که دیگر قابل استفاده نیستند.»

او همراه پیام تصویری با عنوان «دهه از دست رفته اقتصاد آمریکا در راه است» منتشر کرد.

هگست روز شنبه در شبکه ایکس نوشته بود: «ساده است: اگر ایران به شناورهای آمریکا شلیک کند، نفتکش‌هایشان را نابود و غرق می‌کنیم. تنها کاری که باید بکنند این است که به نیروی دریایی آمریکا شلیک نکنند.»

۱۲:۳۹ ۱۶.۶.۱۴۰۵

قرقاش: بازسازی اعتماد با جمهوری اسلامی ممکن است دهه‌ها طول بکشد

مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی، هشدار داد بازسازی اعتماد با جمهوری اسلامی «ممکن است دهه‌ها طول بکشد».

انور محمد قرقاش، همچنین گفت امارات متحده عربی مسیرهای جایگزینی برای صادرات انرژی و تجارت خود می‌سازد تا از «گروگان گرفته شدن» آنها توسط جمهوری اسلامی جلوگیری کند.

به گفته قرقاش، امارات ظرفیت بنادر ساحل شرقی خود و نیز خطوط لوله، راه‌آهن و مسیرهای تجاری را برای ایجاد کریدورهای جایگزین گسترش داده است.

قرقاش تأکید کرد: «قابل قبول نیست که نفتکش‌ها و شناورها به‌طور مداوم در تنگه هرمز مورد تهدید قرار گیرند.»

۱۱:۲۹ ۱۶.۶.۱۴۰۵

جمهوری اسلامی «منطقه ممنوعه» تازه در خلیج فارس تعیین می‌کند

جمهوری اسلامی اعلام کرد ظرف روزهای آینده منطقه ممنوعه تازه‌ای در خلیج فارس و نیز نقشه‌های کریدور تازه کشتیرانی در تنگه هرمز را اعلام می‌کند.

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، روز یکشنبه در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی گفت این منطقه از نقطه آغاز محاصره آمریکا شروع می‌شود و به بخش‌هایی از خلیج فارس امتداد می‌یابد. او افزود هر شناوری که وارد منطقه تازه شود، به فهرست تحریمی افزوده می‌شود.

رضایی گفت نقشه‌های مسیرهای عبور از تنگه هرمز نیز به‌زودی تصویب می‌شود. او گفت: «نقشه‌های کریدور بین‌المللی تازه که در آب‌های ایران و عمان قرار دارد و ایران در آن مدیریت خواهد داشت، توافق شده و باید ظرف روزهای آینده امضا شود.»

۱۱:۱۷ ۱۶.۶.۱۴۰۵

بازگشت خرید نفت چین قیمت نفت آفریقا و آمریکای لاتین را بالا برد

بازگشت خرید نفت چین قیمت نفت خام آفریقا، کانادا و آمریکای لاتین را بالا برده است، چون پالایشگاه‌ها به دلیل اختلال تنگه هرمز به دنبال جایگزین در نقاط دورتر می‌روند.

بر پایه گزارش بلومبرگ، نفت جِنو کنگو این هفته با قیمتی تا ۲۰ دلار بالاتر از هر بشکه نفت برنت به خریداران چینی پیشنهاد شد که از حدود ۱۵ دلار دو هفته پیش بیشتر است.

همین جهش، پالایشگاه‌های کوچک‌تر چینی را که حاشیه سود باریک‌تری دارند از بازار بیرون رانده است.

خرید چین هنوز به سطح پیش از جنگ نرسیده و به سوی ۱۰ میلیون بشکه در روز می‌رود در حالی که پیش از درگیری ۱۲ میلیون بشکه بود.

بلومبرگ نوشت این روند در چین در شرایطی صورت می‌گیرد که صادرات نفت جمهوری اسلامی به دلیل محاصره آمریکا تقریباً به‌طور کامل صفر شده است.

۱۱:۱۱ ۱۶.۶.۱۴۰۵

۱۱ کشته در حملات اسرائیل به کفر رمان لبنان

حملات اسرائیل به شهرک کفر رمان در جنوب لبنان بامداد دوشنبه دست‌کم ۱۱ نفر را کشت.

بر پایه گزارش خبرگزاری ملی لبنان، جنگنده‌های اسرائیل اندکی پس از نیمه‌شب ساختمانی مسکونی را زدند و ۹ نفر کشته و پنج نفر زخمی شدند. حمله پهپادی جداگانه به خودرویی غیرنظامی در همان شهرک، دو امدادگر داخل خودرو را کشت.

روز یکشنبه نیز دست‌کم هفت نفر در حملات اسرائیل کشته شده بودند.

۱۱:۰۹ ۱۶.۶.۱۴۰۵

جمهوری اسلامی کره جنوبی را به «پیامدهای جدی» تهدید کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پیامی به زبان کره‌ای هشدار داد هرگونه مشارکت عملیاتی یا حضور نظامی کره جنوبی در خلیج فارس و تنگه هرمز «پیامدهای جدی» خواهد داشت.

اسماعیل بقائی نوشت: «هرگونه مشارکت عملیاتی یا حضور نظامی دیگر طرف‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز، به منزله حمایت مستقیم از طرف متجاوز بوده و پیامدهای جدی خواهد داشت.»

پیام بقائی دومین هشدار تهران به سئول ظرف سه روز است.

کره جنوبی زیر فشار واشنگتن برای مشارکت در تأمین امنیت تنگه هرمز قرار دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بارها متحدان را به دلیل نبود همکاری در پرونده هرمز نقد کرده است.

۱۱:۰۸ ۱۶.۶.۱۴۰۵

هزار و ۳۷۰ پزشک در سه سال اسرائیل را ترک کردند

مطالعه‌ای از دانشگاه تل‌آویو نشان می‌دهد هزار و ۳۷۰ پزشک میان سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ از اسرائیل خارج شده‌اند.

بر پایه این مطالعه، ۴۱۶ پزشک در سال ۲۰۲۳ و ۵۳۰ پزشک در سال ۲۰۲۴ و حدود ۴۱۹ پزشک در سال ۲۰۲۵ از اسرائیل رفته‌اند.

ایتای آتر، از پژوهشگران، به روزنامه هاآرتص گفت اقتصاددانان از سال ۲۰۲۳ درباره خروج نیروی ماهر در پی سیاست‌های دولت هشدار داده بودند.

او افزود روند با اصلاحات قضایی آغاز شد و پس از حمله ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس و جنگ، وخیم‌تر شد.

۱۰:۵۴ ۱۶.۶.۱۴۰۵

رزمایش مشترک کره جنوبی، آمریکا و ژاپن آغاز شد

کره جنوبی، آمریکا و ژاپن روز دوشنبه رزمایش مشترک پنج‌روزه «لبه آزادی» را در آب‌های بین‌المللی شرق و جنوب جزیره ججو آغاز کردند.

بر پایه بیانیه ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، سه کشور از رزمایش برای تقویت توان عملیاتی و پاسخ مشترک در حوزه‌های دریایی، هوایی و سایبری بهره می‌گیرند.

رزمایش با وجود کاهش رزمایش دوجانبه «سپر آزادی اولچی» به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، طبق برنامه برگزار می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، هیچ ناو هواپیمابر آمریکایی به دلیل جنگ جاری با جمهوری اسلامی در این رزمایش حضور ندارد.

۰۹:۵۸ ۱۶.۶.۱۴۰۵

گفت‌وگوی وزیران خارجه عربستان و بریتانیا درباره کاهش تنش در منطقه

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، و اد میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز گذشته در تماسی تلفنی درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند.

بر پایه بیانیه وزارت امور خارجه عربستان، دو طرف روابط دوجانبه و تازه‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و «پیامدهای آنها بر امنیت و ثبات» را بررسی کردند.

در بیانیه آمده است: «دو وزیر بر اهمیت تشدید تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش، افزایش امنیت آبراه‌های بین‌المللی و تضمین آزادی دریانوردی تأکید کردند.»

فیصل بن فرحان همان روز با عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، نیز تلفنی گفت‌وگو کرد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG