لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ ایران ۱۱:۴۶

زنده 🔴 ترامپ: ممکن است یک «خشم حماسی» دیگر علیه جمهوری اسلامی انجام دهیم، اگر برای توافق کردن باهوش نباشند

به روز شده

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، با تأکید بر قدرت نظامی ایالات متحده و موفقیت عملیات علیه جمهوری اسلامی، گفت که ممکن است عملیات نظامی دیگری علیه جمهوری اسلامی انجام شود، مگر آنکه رژیم با توافق موافقت کند. او افزود اما شاید مقامات جمهوری اسلامی خیلی باهوش نباشند که نخواهند توافق کنند.

۱۱:۱۴

گروسی: مقدمات لازم برای راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران را تکمیل کرده‌ایم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید این نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل، بخش عمده‌ای از مقدمات فنی لازم برای راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تکمیل کرده است.

رافائل گروسی تصریح کرد آژانس آماده است اقدامات فنی لازم برای راستی‌آزمایی را با هدف پشتیبانی از مذاکرات میان ایران و آمریکا انجام دهد.

او با تاکید بر اینکه حل‌وفصل پایدار و باثبات تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای تهران، مستلزم دستیابی به توافقی دیپلماتیک است، اظهار امیدواری کرد که مذاکرات تهران و واشینگتن با حمایت شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله پاکستان، قطر، عمان و مصر، پیشرفت کند.

گروسی گفت راستی‌آزمایی مستقل از سوی آژانس برای هرگونه توافق دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.

۱۰:۰۳

هفت نفر در حمله مسلحانه به یک کلیسا در اردن کشته شدند

مهاجمان مسلح روز جمعه در جریان مراسم تشییع در یک کلیسا در اردن تیراندازی کردند و هفت نفر را کشتند.

عبدالله المعايطه، رئیس مدیریت امنیت عمومی اردن، اعلام کرد جست‌وجو برای یافتن مهاجمان ادامه دارد. وزیر بهداشت اردن شمار زخمی‌ها را ۴۰ نفر اعلام کرد.

مازن الفرايه، وزیر کشور اردن، گفت حمله را «افراطیون» انجام داده‌اند و افزود هنوز زود است درباره پیوندشان با گروه‌های شناخته‌شده در داخل یا خارج اردن نظر داد.

هیچ گروهی مسئولیت حمله را بر عهده نگرفت.

تلویزیون دولتی اردن ویدئویی از دوربین امنیتی کلیسا پخش کرد که سه نفر را در حال تیراندازی از پیاده‌رو و پنهان شدن پشت درختان نشان می‌دهد.

عبدالله دوم، پادشاه اردن، ساعاتی پس از حمله به محل رفت و تاکید کرد عاملان «با مشت آهنین» مجازات می‌شوند.

حمله به اقلیت مسیحی اردن بسیار نادر است.

۰۹:۳۴

سپاه پاسداران مدعی حمله به مرکز تجمع حزب حیات آزاد کردستان شد

سپاه پاسداران مدعی شد در عملیاتی «پیشدستانه» یکی از مهم‌ترین مراکز تجمع حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) را هدف قرار داده است.

خبرگزاری مهراعلام کرد سپاه پس از «رصد اطلاعاتی» این مرکز را شناسایی کرده و «در اوج غافلگیری» به نقاط حضور نیروهای پژاک حمله کرده است.

بیانیه سپاه محل و زمان عملیات را مشخص نکرده و هیچ رقمی از کشته‌ها یا زخمی‌ها نداده است.

پژاک تا زمان انتشار این خبر واکنشی نشان نداده و منبع مستقلی عملیات را تایید نکرده است.

سپاه در هفته‌های گذشته عملیات خود را علیه پژاک در ارتفاعات شاهو، در منطقه هورامان میان استان‌های کرمانشاه و کردستان، تشدید کرده است.

نیروهای ایرانی در همین مدت گروه‌های کومله، حزب دموکرات کردستان ایران و خبات را نیز در اقلیم کردستان عراق هدف گرفته‌اند.

محمدکاظم آل‌صادق، سفیر جمهوری اسلامی در عراق، مدعی شده است دولت عراق پس از نشست امنیتی مشترک پذیرفته گروه‌های کرد مخالف را از اقلیم کردستان اخراج یا تحویل دهد.

دولت عراق این موضوع را تایید نکرده است.

۰۹:۳۳

پاکستان و عربستان سعودی تصویب پیمان دفاع مشترک مکه را تکمیل کردند

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد پاکستان و عربستان سعودی روند تصویب پیمان دفاع مشترک مکه را به پایان رسانده‌اند و ترکیه مراحل قانونی خود را در پیش دارد.

سجاد حیدر خان روز جمعه گفت: «پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی پیش‌تر روند تصویب خود را تکمیل کرده‌اند.» او افزود ترکیه در چارچوب حقوقی داخلی خود «در حال انجام رویه‌های لازم» است.

ترکیه پیمان را ۲۸ مهر برای تصویب به مجلس خود سپرد.

سخنگو گفت مسائل مربوط به پیمان، تصویب و اجرایی شدنش همچنان میان سه طرف در بررسی است، از جمله در کمیته راهبردی سیاسی و دفاعی که ۱۳ مهر نشست داشت.

او تاکید کرد هر کشور برای تایید پیمان‌های بین‌المللی رویه‌های قانونی و اساسی خود را دنبال می‌کند.

پیمان دفاع مشترک مکه در مرداد میان سه کشور امضا شد. ترکیه پیش‌تر تاکید کرده بود پیمان هیچ کشوری را هدف نگرفته است.

۰۸:۴۴

وزیر امور خارجه بریتانیا: فشار به جمهوری اسلامی را دو برابر می‌کنیم

وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرد دولت تلاش دیپلماتیک خود را برای پایان جنگ با جمهوری اسلامی دو برابر می‌کند، چون جنگ هزینه زندگی در بریتانیا را بالا برده است.

اد میلیبند در ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «بحران هزینه زندگی مسئله شماره یک مردم بریتانیا است.» او افزود دولت می‌داند جنگ «هزینه‌های انرژی، غذا و تورم را افزایش می‌دهد».

میلیبند وظیفه خود را انجام هر کاری برای «پایان دادن به این درگیری» دانست و جنگ را «بیش از حد طولانی» خواند که «خسارت زیادی» به مردم بریتانیا وارد کرده است.

او گفت: «ما نمی‌توانیم بیشتر از این را تحمل کنیم.»

میلیبند دلیل حضور خود در نشست استانبول با وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی و خاورمیانه را پایان دادن «یک بار برای همیشه» به درگیری و آرامش بخشیدن به خانواده‌های آسیب‌دیده در بریتانیا عنوان کرد.

۰۸:۴۲

حمله به کشتی‌های تجاری در هرمز به بالاترین میزان از آغاز جنگ رسید

موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک ۲۸ حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز و آب‌های اطراف را ثبت کرده است که بیشترین شمار در یک ماه از آغاز جنگ است.

نعوم ریدان، پژوهشگر ارشد این موسسه که نقشه حادثه‌های دریایی را نگه می‌دارد، گفت در این ماه «بیشترین شمار حمله به کشتی‌ها در تمام دوره آماری» رخ داده است.

شمار کل حمله‌های ثبت‌شده این موسسه از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی در نهم اسفند به ۱۱۳ مورد رسیده است. سازمان بین‌المللی دریانوردی ۱۲۰ حادثه شمرده و عملیات تجارت دریایی بریتانیا تا ۲۴ مهر ۱۳۵ حادثه ثبت کرده است.

بررسی رویترز نشان می‌دهد بیش از ۳۰ ابرنفتکش آسیب دیده‌اند که ۱۱ فروند در همین دوره بوده است. این شمار نزدیک به ۳ و ۵ دهم درصد ناوگان جهانی ابرنفتکش‌هاست که بیش از ۹۰۰ فروند است.

عملیات تجارت دریایی بریتانیا تاکید کرد گزارش‌دهی شرکت‌های کشتیرانی اختیاری است و تصویر کامل را نشان نمی‌دهد.

۰۸:۳۹

اوکراین به دنبال انتقال بازرسی گمرکی کامیون‌های خود به خاک اتحادیه اروپا است

اوکراین برای در امان ماندن از حمله‌های پهپادی روسیه، در پی انتقال بازرسی گمرکی کامیون‌های صادراتی خود به داخل خاک کشورهای همسایه در اتحادیه اروپا است.

فایننشال تایمز با استناد به افراد آگاه نوشت اوکراین با لهستان و اسلواکی درباره این انتقال گفت‌وگو می‌کند. صف‌های طولانی کامیون‌های حامل محصولات کشاورزی در مرز، هفته‌های گذشته بارها هدف پهپادهای روسیه قرار گرفته است.

هئورهی تیخی، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین، گفت دلیل این اقدام «فضای امنیتی تازه‌ای است که روسیه در جریانش عمدا می‌کوشد مرزهای ما را بزند و حمل‌ونقل و جابه‌جایی بار را مختل کند».

اوکراین پیش‌تر با مولداوی نقاط مشترک کنترل مرزی ایجاد کرده و می‌خواهد توافق با لهستان را هر چه زودتر نهایی کند.

سرویس گمرک اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد بیش از هزار و ۲۰۰ کامیون در یک گذرگاه در استان ولین منتظر ورود به اوکراین بودند.

تاراس ویسوتسکی، وزیر کشاورزی اوکراین، گفت حمله‌های پهپادی به بزرگ‌ترین بنادر و کشتی‌های اوکراین، صادرات کشاورزی را حدود نیمی کاهش داده است.

۰۸:۳۸

سازمان ملل درباره اتمام فرصت رساندن کمک به شهر تعز یمن هشدار داد

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد ۲۰ روز از قطع ارتباط شهر تعز در یمن می‌گذرد و بیش از ۸۰۰ هزار نفر از کمک محروم مانده‌اند.

ینس لائرک، سخنگوی این دفتر، روز جمعه در ژنو گفت: «۲۰ روز است که تعز قطع شده و شمارش ادامه دارد. ساعت دارد تمام می‌شود.»

حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی از اوایل مهر تعز را محاصره کرده و جاده اتصال شهر به عدن، پایتخت موقت دولت یمن، را بسته‌اند. تولید آب شهر نزدیک به نیم کاهش یافته و بهای آب کامیونی سه برابر شده است.

کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، گفت ۴۲ مرکز درمانی تعز با کمبود شدید سوخت، اکسیژن و دارو روبه‌رو هستند.

یونیسف امسال بیش از ۵۲ هزار کودک را در تعز دچار سوءتغذیه حاد تشخیص داده که بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفرشان سوءتغذیه حاد شدید دارند.

۰۸:۱۸

ترامپ: ممکن است یک «خشم حماسی» دیگر علیه جمهوری اسلامی انجام دهیم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، با تأکید بر قدرت نظامی ایالات متحده و موفقیت عملیات علیه جمهوری اسلامی، گفت که ممکن است عملیات نظامی دیگری علیه جمهوری اسلامی انجام شود، مگر آنکه رژیم با توافق موافقت کند.

او این سخنان را روز جمعه اول آبان در یک رویداد انتخاباتی در ایالت فلوریدا بیان کرد و افزود: اما شاید مقامات جمهوری اسلامی خیلی باهوش نباشند که نخواهند توافق کنند.

او همچنین گفت که آمریکا پس از پایان عملیات علیه جمهوری اسلامی، به موضوع کوبا نیز رسیدگی خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG