لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۲۱:۱۶
Trump
Trump

زنده 🔴 سناتور جمهوری‌خواه: سیاست پرزیدنت ترامپ درست است؛ فشار بر جمهوری اسلامی زمینه‌ساز صلح پایدار است

جیم بنکس، سناتور جمهوری‌خواه ایالت ایندیانا، روز یکشنبه ۱۸ مرداد گفت سیاست پرزیدنت دونالد ترامپ در برابر جمهوری اسلامی با تضعیف توانایی‌های موشکی و هسته‌ای رژیم ایران و افزایش فشار اقتصادی، قدرت آمریکا را به نمایش گذاشته و زمینه را برای دستیابی به صلحی پایدار فراهم کرده است.

۱۵:۰۶ ۲۲.۴.۱۴۰۵

بریتانیا نام سپاه پاسداران و یک گروه مرتبط با رژیم را در فهرست جدید «تهدیدهای حکومتی» قرار داد

دولت بریتانیا از قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دو نهاد دیگر، از جمله یک گروه مرتبط با رژیم ایران، در نخستین فهرست «مقابله با تهدیدهای حکومتی» خبر داد.

یریتانیا روز دوشنبه ۲۲ تیر اعلام کرد که در پی مجموعه‌ای از حملات یهودستیزانه در خیابان‌های این کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یک گروه دیگر مرتبط با جمهوری اسلامی را با استفاده از اختیارات جدید مقابله با تهدیدهای دولتی هدف قرار داده است.

این اختیارات که عملکردی مشابه ممنوعیت قانونی فعالیت گروه‌ها دارد، عملاً هرگونه حمایت از این نهادها را غیرقانونی می‌کند و به پلیس و نهادهای اطلاعاتی بریتانیا اختیارات بیشتری برای مقابله با تهدیدهای مرتبط با آنها می‌دهد.

پیشتر شبکه اسکای‌نیوز روز دوشنبه ۲۲ تیر با انتشار این خبر گزارش داده بود که به این ترتیب عضویت در سپاه پاسداران، شرکت در نشست‌های آن، یا نمایش عمومی نماد و نشان این نهاد در بریتانیا جرم کیفری محسوب خواهد شد.


۲۰:۱۷

سناتور جمهوری‌خواه: سیاست پرزیدنت ترامپ درست است؛ فشار بر جمهوری اسلامی زمینه‌ساز صلح پایدار است

جیم بنکس، سناتور جمهوری‌خواه ایالت ایندیانا، روز یکشنبه ۱۸ مرداد گفت سیاست پرزیدنت دونالد ترامپ در برابر جمهوری اسلامی با تضعیف توانایی‌های موشکی و هسته‌ای رژیم ایران و افزایش فشار اقتصادی، قدرت آمریکا را به نمایش گذاشته و زمینه را برای دستیابی به صلحی پایدار فراهم کرده است.

سناتور بنکس در گفت‌وگو با شبکه «ان‌بی‌سی» گفت پرزیدنت ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا طی ۴۷ سال اخیر است که با جمهوری اسلامی مقابله کرده تا مانع دستیابی آن به سلاح هسته‌ای شود. او گفت نمی‌خواهد نسل آینده در جهانی زندگی کند که رژیم ایران بتواند با سلاح هسته‌ای آمریکا و متحدانش را تهدید کند.

این سناتور جمهوری‌خواه و کهنه‌سرباز جنگ افغانستان از عملکرد نیروهای مسلح آمریکا تمجید کرد و گفت آنها ۸۵ درصد موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی و بخش بزرگی از زیرساخت‌های صنایع دفاعی آن را نابود کرده‌اند. او همچنین محاصره دریایی اعمال‌شده از سوی پرزیدنت ترامپ را عامل وارد شدن فشار شدید بر اقتصاد رژیم ایران دانست.

سناتور بنکس گفت ترکیب فشار نظامی و اقتصادی می‌تواند «صلحی پایدار» نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای تمام جهان به همراه داشته باشد. او پرزیدنت ترامپ را انسانی «صلح‌ساز» توصیف کرد و گفت رویکرد وی قدرت آمریکا را به شکلی به نمایش گذاشته که در تمام عمر خود شاهد آن نبوده است.

۱۳:۴۸

حمله موشکی و پهپادی حوثی‌ها به بندر المخا

حوثی‌های یمن بندر المخا در ساحل دریای سرخ را که زیر کنترل دولت یمن است، با موشک و پهپاد هدف قرار داده‌اند.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، گفت عملیاتی «گسترده و دقیق» را علیه نیروها و انبارهای تسلیحاتی دشمن سعودی در منطقه المخا انجام داده‌اند.

پیشتر شبکه یمن‌تودی و شبکه دولتی سبأ این حملات را گزارش دادند.

بر پایه گزارش یمن‌تودی، مدیر این بندر گفت چند موشک مناطق غیرنظامی در محوطه بندر را هدف گرفتند.

حوثی‌ها تاکنون مسئولیت این حمله را نپذیرفته‌اند.

۱۳:۴۷

تانک‌های اسرائیلی و خودروهای نظامی در یورش جدید وارد قنیطره سوریه شدند

به گزارش تلویزیون دولتی سوریه، نیروهای اسرائیلی تقریبا به‌صورت روزانه در حال انجام یورش‌های زمینی و پاکسازی مناطق در حومه قنیطره در جنوب‌غرب سوریه هستند.

این شبکه گزارش داد که دو تانک و سه خودروی نظامی بامداد یکشنبه وارد منطقه صمدانیه شدند و پس از گشت‌زنی، حدود یک ساعت بعد به سمت یک پایگاه اسرائیلی عقب‌نشینی کردند.

این شبکه همچنین از یورش‌های مشابه در روزهای اخیر در نزدیکی عین زیوان، رافد و حوضه یرموک خبر داد.

بر اساس این گزارش، نیروهای اسرائیلی زمین‌های کشاورزی و مراتع را با بولدوزر تخریب کرده و برای مدت کوتاهی یک جاده را مسدود کرده‌اند. همچنین شبکه‌های آب و فاضلاب و پل‌های روی وادی الرقاد بر اثر عبور خودروهای سنگین آسیب دیده‌اند.

این گزارش به نقل از یک مقام محلی اعلام کرد که اسرائیل این پاکسازی‌ها را اقدامی احتیاطی برای حفظ امنیت در برابر مواد منفجره‌ای توصیف کرده که بیم آن دارد از سوی حزب‌الله یا جمهوری اسلامی کار گذاشته شده باشند اما ساکنان منطقه گفتند هیچ‌یک از این نیروها در آنجا حضور نداشته‌اند.

۱۳:۲۲

۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال ثبت شد

رئیس سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی گفت این سازمان در سال گذشته ۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده قصور پزشکی بررسی کرده است. عباس مسجدی این موضوع را در نشست خبری صبح یکشنبه مطرح کرد.

این رقم بیش از دو برابر آمار سال‌های پیش است. رئیس سازمان پزشکی قانونی در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام کرده بود در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۵ هزار و ۴۱ پرونده قصور پزشکی تشکیل شده که شش هزار و ۷۶۰ مورد آن به محکومیت منجر شده است.

بر پایه اعلام پیشین این سازمان، قصور پزشکی بیش از ۴۳ درصد کل پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون‌های پزشکی قانونی را تشکیل می‌دهد.

مسجدی توضیح نداد رقم اعلامی امروز برای سال ۱۴۰۴ بر چه مبنایی محاسبه شده و چرا نسبت به آمار سال ۱۴۰۳ این سازمان رشد بیش از دو برابری دارد.

۱۲:۳۳

عراقچی: تبادل پیام با آمریکا مذاکره نیست

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفت تبادل پیام با آمریکا از راه واسطه‌ها انجام می‌شود، اما این به معنای مذاکره نیست. عباس عراقچی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نداریم.»

او افزود: «تبادل پیام از طریق واسطه‌ها وجود دارد اما اسم این امر مذاکره نیست. از نظر ما تا زمانی که نقض یادداشت تفاهم به پایان نرسد و آمریکا آنچه نقض کرده است را جبران نکند، امکان شروع مذاکره نیست.»

عراقچی گفت مذاکرات جمهوری اسلامی با عمان درباره تعیین مسیر دریایی تازه در تنگه هرمز است و «در مراحل پایانی» قرار دارد.

۱۲:۲۵

هاکبی جمهوری اسلامی را به کشتار ده‌ها هزار ایرانی متهم کرد

مایک هاکبی، سفیر ایالات متحده در اسرائیل، در واکنش به بحث‌های مربوط به تلفات غیرنظامیان در غزه، جمهوری اسلامی را به قتل گسترده شهروندان ایرانی متهم کرد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که مرگ غیرنظامیان در هر شرایطی تراژیک است، اما افزود بخش مهمی از تلفات غیرنظامیان در غزه به رفتار حماس، از جمله امتناع از آزادی گروگان‌ها و استفاده از مناطق غیرنظامی، مرتبط است.

هاکبی در ادامه با اشاره به ایران پرسید چرا در قبال آنچه «کشته شدن حدود ۶۰ هزار غیرنظامی ایرانی به دست جمهوری اسلامی» خواند، اعتراض بین‌المللی مشابهی شکل نمی‌گیرد.

او این اظهارات را هنگام بازنشر مطلبی درباره آمار تلفات جنگ غزه و اقدامات اسرائیل برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح کرد.

۱۲:۲۱

ریک اسکات با محکوم کردن اعدام‌ها در ایران: چنین رژیمی نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد

ریک اسکات، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا از ایالت فلوریدا، در واکنش به گزارشی درباره اعدام‌ها و سرکوب شهروندان در ایران، اقدامات جمهوری اسلامی علیه مردم را «منزجرکننده» توصیف کرد.

او با اشاره به آماری که در گزارش منتشرشده ارائه شده، گفت از ماه مارس تاکنون ۵۶ ایرانی، از جمله افراد زیر سن قانونی، به دلیل آنچه «دفاع از آزادی» خواند، کشته شده‌اند و صدها زندانی دیگر نیز در معرض خطر اعدام قرار دارند.

اسکات در ادامه جمهوری اسلامی را متهم به شکنجه و کشتن شهروندان خود کرد و تأکید کرد حکومتی با چنین عملکردی نباید هرگز امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای را پیدا کند.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها درباره صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان و زندانیان سیاسی در ایران ادامه دارد.

۱۱:۳۶

عدم تحقق درآمدهای مالیاتی ایران به رغم جهش ۴۶ درصدی مالیات‌ستانی

سازمان امور مالیاتی کشور می‌گوید با وجود شرایط اقتصادی و جنگی، درآمدهای مالیاتی در چهار ماه نخست امسال ۴۶ درصد افزایش یافته است.

این نهاد اعلام کرد در چهارماه نخست سال ۱۴۰۵ حدود ۵۷۷ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است.

دولت طی سال‌های گذشته برای جبران افت درآمدهای نفتی، مالیات را به شدت افزایش داده و در بودجه سال جاری مجموع درآمدهای مالیاتی و گمرکی حدود ۲۹۶۱ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

بدین ترتیب، به رغم رشد ۴۶ درصدی مالیات‌ستانی در ۴ ماه ابتدایی امسال، کسری هنگفتی در وصول درآمدهای مالیاتی مورد نظر دولت در دوره یاد شده وجود دارد.

پیشتر محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی نسبت به تحقق درآمدهای مالیاتی سال جاری ابراز تردید کرده و گفته بود شاید لازم باشد اصلاحیه‌ای نسبت به بودجه ۱۴۰۵ اتفاق بیفتد.

۱۱:۲۰

استقبال کشورهای عربی از محکومیت حملات حوثی‌ها در شورای امنیت

کویت، عربستان سعودی و قطر از بیانیه اعضای شورای امنیت سازمان ملل استقبال کردند که حملات موشکی حوثی‌ها به عربستان از ۲۲ تیر و حملات به کشتی‌های تجاری از ۳۱ تیر را محکوم می‌کند. اعضای شورای امنیت این بیانیه را روز جمعه ۱۶ مرداد منتشر کردند.

شورای امنیت هشدار داد اقدام‌های اخیر حوثی‌ها خطر تشدید بیشتر تنش در منطقه را در پی دارد، حقوق دریانوردی را تهدید می‌کند و می‌تواند تلاش‌ها برای برقراری صلح را تضعیف کند.

وزارت امور خارجه کویت از تأکید شورای امنیت بر لزوم پایبندی به حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های مربوط قدردانی کرد. وزارت امور خارجه عربستان بر «عزم خود برای حفظ امنیت و حاکمیت» و حق دفاع از خاک، شهروندان و زیرساخت‌هایش در برابر حملات تأکید کرد.

وزارت امور خارجه قطر نیز اعلام کرد امنیت عربستان بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت قطر و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

۱۰:۳۴

واردات ۴۵۰ مگاوات برق از ترکیه برای تامین نیاز پتروشیمی‌های ایران

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی می‌گوید قرار است برای تامین نیاز پتروشیمی‌ها ۴۵۰ مگاوات برق از ترکیه وارد شود.

مصطفی رجبی مشهدی در ادامه گفت همه هماهنگی‌ها انجام شده و طرف ترکیه‌ای هم برای انتقال برق به ایران آماده است.

او تولید برق نیروگاه‌های خود مجتمع‌های پتروشیمی را ۶۵۰ هزار مگاوات اعلام کرد.

اسرائیل طی جنگ اخیر نیروگاه‌های برقی ماهشهر و عسلویه، دو قطب اصلی تولید پتروشیمی ایران، را مورد هدف قرار داد.

طبق گزارش رسمی شرکت ملی پتروشیمی، پیش از حمله اسرائیل، ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برق ماهشهر و عسلویه بیش از ۳۱۰۰ مگاوات بود؛ موضوعی که نشان می‌دهد بخش اعظم نیروگاه‌های این مجتمع‌ها از بین رفته است.

رجبی مشهدی می‌گوید امسال حداکثر ۱۰۰۰ مگاوات از برق پتروشیمی‌های آسیب دیده از شبکه سراسری تامین شده است. بدین ترتیب هم‌اکنون تنها نیمی از برق مورد نیاز پتروشیمی‌های جنوب ایران تامین می‌شود.

ایران پارسال برای اولین بار به واردکننده خالص برق تبدیل شد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG