لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۶

اوباما از روسای جمهوری روسیه و چین خواستار پشتیبانی در فشار به ایران شد


باراک اوباما ریسس جمهوری ایالات متحده آمریکا به همراه دمیتری مدودف همتای روس وی در نشست اپک در هونولولو. ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱
باراک اوباما ریسس جمهوری ایالات متحده آمریکا به همراه دمیتری مدودف همتای روس وی در نشست اپک در هونولولو. ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱

باراک اوباما رییس جمهوری آمريکا از رهبران روسیه و چین خواسته است از تلاش های او برای فشار به ایران در متوقف ساختن فعالیت های حساس اتمی جانبداری کنند، اما خود در آمريکا با انتقاد متقاضیان نامزدی ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه مواجه شده است که اقدامی شدیدتر از سوی آمريکا را در مورد این مسئله اتمی توصیه می کنند.

آقای اوباما می گوید درباره برنامه اتمی ایران با دمیتری مدودوف رییس جمهوری روسیه و هو جینتائو رییس جمهوری چین در ملاقات های جداگانه روز شنبه در حاشیه یک کنفرانس منطقه ای سران در هونولولوی هاوایی تبادل نظر کرده است.

اوباما پس از ملاقات با مدودوف گفت وی و رییس جمهوری روسیه بر قصد خود در مورد شکل بخشیدن به واکنشی مشترک نسبت به فعالیت های اتمی ایران تاکید گذاشته اند که موجب خواهد شد ایران تعهدات بین المللی خود را دنبال کند. رییس جمهوری آمريکا پیش از ملاقات با همتای چینی خود گفته بود وی و رهبر چین می خواهند مطمئن شوند که ایران از مقررات و ضوابط بین المللی تبعیت می کند.

قدرت های غربی هشدار داده اند اگر ایران در رفع نگرانی های آنها از یک گزارش سازمان ملل متحد کوتاهی کند ایران با تحریم های بیشتری مواجه خواهد شد. این گزارش که روز سه شنبه منتشر شد می گوید شواهد معتبر حاکی از تلاش های ایران برای تولید تسلیحات اتمی وجود دارد. ایران این گزارش را رد کرده است و تاکید می کند که برنامه اتمی اش صلح آمیز است. روسیه و چین می گویند وضع تحریم های بیشتر توسط سازمان ملل متحد مسئله و مشکل اتمی با ایران را برطرف نمی کند.

روسای جمهوری روسیه و چین پس از مذاکرات روز شنبه هونولولو توضیحی درباره جزییات تبادل نظرهایشان با رییس جمهوری آمريکا ندادند. اما بن رودز معاون مشاور امنیت ملی آمريکا گفت هر سه رهبر در مخالفت با تبدیل ایران به یک کشور مسلح به تسلیحات اتمی اتفاق نظر دارند.

اوباما تلاش کرده است فشار به ایران را از طريق سازمان ملل متحد و نیز تحریم های یکجانبه آمريکا بیشتر کند - ضمن آنکه می گوید تمامی گزینه ها روی میز است، که اشاره ای به امکان یک حمله نظامی است.

در آمريکا جمهوریخواهانی که خواستار احراز مقام اوباما در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری هستند روز شنبه در جریان یک مناظره تلویزیونی که در سراسر آمريکا پخش می شد استرتژی اوباما درباره برنامه اتمی ایران را مورد انتقاد قرار دادند و برخی از آنان گفتند برای جلوگیری از مسلح شدن ایران به تسلیحات اتمی به اقداماتی قاطع تر، حتی جنگ، متوسل می شوند.

میت رامنی فرماندار پیشین ایالت ماساچوست گفت اگر از اقدامات دیگر نتیجه ای حاصل نشود وی سراغ اقدامی نظامی خواهد رفت. رامنی گفت اگر وی به مقام ریاست جمهوری انتخاب شود ایران به تسلیحات اتمی مسلح نخواهد شد. به پیش بینی او ایران درصورتیکه اوباما برای دومین بار به مقام ریاست جمهوری انتخاب شود به تسلیحات اتمی مسلح خواهد شد.

میشل باکمن، یک جمهوریخواه دیگر متقاضی احراز مقام ریاست جمهوری آمريکا، که نماینده کنگره آمريکاست و ریاست کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان را بر عهده دارد، ایران را متهم کرد که با همکاری سوریه و گروه های شبه نظامیر نظیر حماس، يک جنگ اتمی را در ابعادی جهانی علیه اسراییل تدارک می بیند.

اسراییل یک ایران مسلح به تسلیحات اتمی را بیشتر بدان جهت تهدیدی علیه موجودیت خود می داند که رژیم ایران بارها خواستار نابودی این دولت یهودی شده است. در همین حال، تقریبا اعتقاد عمومی بر آن است که اسراییل در خاورمیانه تنها کشور دارای زرادخانه اتمی است.

هرمن کین، یک نامزد دیگر ریاست جمهوری آمريکا از حزب جمهوریخواه، که در امور اقتصادی و بازرگانی تجربه دارد، در مناظره تلویزیونی شنبه شب گفت تنها راه جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی، رفتن به سراغ تحریم های اقتصادی بیشتر و حمایت از گروه های مخالف در ایران است. اما ران پال نماینده کنگره و نامزد دیگر ریاست جمهوری آمريکا از حزب جمهوریخواه رفتن به جنگ با ایران را عملی بی ارزش دانست.

XS
SM
MD
LG