لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۲

واشنگتن قصد تهران را برای استقرارکشتی های جنگی در اقیانوس اطلس عملی نمی بیند


واشنگتن قصد تهران را برای استقرارکشتی های جنگی در اقیانوس اطلس عملی نمی بیند
واشنگتن قصد تهران را برای استقرارکشتی های جنگی در اقیانوس اطلس عملی نمی بیند

نيويورک تايمز زیر عنوان "ایران در خط تولید انبوه يک موشک جديد و رد ایده ایجاد يک خط تلفنی مستقیم با آمریکا" می نویسد ایران روز چهارشنبه در تازه ترین اظهار نظرهائی خصمانه در ارتباط با تشدید منزوی شدنش توسط گروهی از کشورهای تحت رهبری غرب و نگران از برنامه اتمی و دشمنی قسم خورده آن کشورعلیه اسرائیل، تولید انبوه يک موشک جدید کروز را اعلام کرد.

رسانه های ارتباط جمعی دولتی گزارش دادند سرتیپ احمد وحیدی وزیر دفاع ایران گفته است این موشک، که اولین بار ماه گذشته رونمائی شد، و قادر نامیده می شود، در سریع ترین مدت ممکن وارد مرحله تولید انبوه شده است.

همزمان، تعدادی از روزنامه ها در ایران با تیترهائی بزرگ در صفحات اول خود اظهارات دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریائی ایران را نقل کردند که گفته است قصد دارد از طریق فرستادن کشتی های جنگی ایران به آب های نزدیک به سواحل آمریکا در اقیانس اطلس با گشت زنی های ناوگان پنجم نیروی دریائی آمريکا در خلیج فارس معامله به مثل کند.

اين دریادارهیچ نشانه ای نداد که چنین استقراری کی ممکن است انجام بگیرد، یا اینکه می خواهد چند فروند کشتی بفرستد. هیچ توضیحی هم داده نشده است که چنین کشتی هائی چگونه می توانند هزاران مایل دورتر از پایگاه خود، در قلمروی غیر دوستانه، سوخت گیری کنند، و یا احتیاجات روزمره خود را برآورده سازند.

مقامات دولت اوباما اظهارات اين دریادار را بی اهمیت دانسته اند. جی کارنی Jay Carney سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران در واشنگتن گفت آمريکا این اظهارات را جدی نمی گیرد زیرا به هیچ وجه با توانائی های نیروی دریائی ایران مطابقت ندارد.

سرتیپ وحیدی همچنین در یک اظهار نظر خصمانه دیگر هرگونه ایده ای در مورد ايجاد يک خط تلفنی مستقیم میان تهران و واشنگتن را رد کرده است. این ایده چند هفته پیس توسط ادمیرال مایک مولن رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمريکا به عنوان راهی برای اجتناب از برخوردی تصادفی در خلیج فارس مطرح شده بود که کشتی ها و هواپیماهای آمريکائی و ایرانی از نزدیک و اغلب در تیررس یکدیگر عمل می کنند. ادمیرال مولن گفته بود آمریکا و شوروی در تاریک ترین روزهای جنگ سرد، دارای چنین ارتباطی بودند، و افزوده بود از فقدان ارتباطی مستقیم با ایران نگران است.

سرتیپ وحیدی، به گزارش خبرگزاری فارس، گفته است ما در منطقه به چنین ارتباطی نیاز نداریم.

اظهارت وی ممکن است جوابی خصمانه و غیر مستقیم به محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران باشد که از اين ایده، هفته گذشته، هنگامی که در باره آن در یک کنفرانس خبری در پایان دیدارش از سازمان ملل متحد مورد سئوال قرار گرفت، پشتیبانی کرده بود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG