لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۱۹

توئیت‌های وزارت خارجه آمریکا درباره ثروت حاکمان ایران: مکارم شیرازی، سلطان شکر


در توئیت وزارت خارجه آمریکا به ناصر مکارم شیرازی اشاره شده است.
در توئیت وزارت خارجه آمریکا به ناصر مکارم شیرازی اشاره شده است.

وزارت خارجه آمریکا توئیت هایی را به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد در توئیتر خود منتشر کرد که به ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی اشاره دارد.

وزارت خارجه آمریکا در این توئیت ها به معرفی ثروت حکمان جمهوری اسلامی پرداخته است.

در یکی از این توئیت‌ها آمده است: «متاسفانه، این روز مبارزه با فساد برای ایرانیان یادآور آن است که حکومتشان مملو است ازافراد فاسد ریاکار. با آیت الله مکارم شیرازی آشنا شوید: سلطان شکر. او با پر کردن بازار با شکر وارداتی گران قیمت، ایرانی ها را از کار بیکار کرد و میلیون ها دلار سود برد.»

ناصر مکارم شیرازی یکی از مراجع مقیم قم است که به دلیل تجارت شکر به سلطان شکر در ایران مشهور است.

براساس گزارش صفحه آخر تلویزیون صدای آمریکا، از اوایل انقلاب، تعدادی از کارخانه‌های تولید شکر ایران به افرادی از سوی رأس حکومت و افرادی از خانواده آیت‌الله مکارم شیرازی واگذار شده است. سال ۱۳۸۵ دولت احمدی نژاد در اقدامی به نفع بازار رقابتی اعلام کرد که دیگر به تولیدکنندگان شکر داخلی سوبسید داده نخواهد شد.

محمد علی، پسر آیت‌الله مکارم که در تهران تاجر است، و دامادش جواد مدلل شکر را ارزان وارد می کردند و تا قبل از روی کار آمدن احمدی نژاد، دولت به تولیدکنندگان داخلی مابه‌التفاوتی می‌پرداخت تا ضرر نکنند، چون تولید داخلی از شکر وارداتی گرانتر تمام می‌شد.

گفته می‌شود آیت‌الله مکارم و مصباح به دولت فشار آوردند تا پرداخت سوبسید به شکر داخلی را قطع کند. به این ترتیب و با بالا رفتن قیمت شکر داخلی، فروش آن به نفع واردکنندگان شکر کم می‌شد. دولت هم سوبسید را قطع کرد. نتیجه آن شکستن تولید داخلی و اخراج کارگران صنایع شکر بود.

این واردات در شرایطی بود که طبق مصوبه دولت، شکر جزو کالاهای استراتژیک و مطلقا غیرقابل فروش است، مگر آن که سازمان بازرگانی دولتی با اجازه وزارت جهاد کشاورزی مجوز فروش آن را صادر کند. این بدان معنا است که در سال‌های گذشته افرادی همچون خانواده مکارم شیرازی با مجوز دولت به این تجارت پرداختند؛ تجارتی که تعطیلی کارخانه‌های تولید و تصفیه شکر و بیکاری بسیاری از کارگران را در ایران به همراه داشت.

اگر چه به گفته جمشید انصاری، معاون رئیس جمهوری ایران، از سال گذشته تا کنون واردات شکر به کشور متوقف شده است و چندی پیش نیز صادرات شکر از ایران ممنوع اعلام شد، اما پیش از این ممنوعیت، علی اکبر مهرفرد، یکی از معاونان در وزارت کشاورزی ایران، در سال ۹۵ اعلام کرده بود که واردات شکر به ایران بیش از مصرف کشور است، ولی باز هم در بازار شکر گیر نمی آید یا گران است.

پیش از این مایک، پمپئو وزیرخارجه آمریکا، در مرداد ماه امسال درباره ناصر مکارم شیرازی گفته بود: «او به دلیل تجارت نامشروع شکر، توانسته ۱۰۰ میلیون دلار سود کند و به سلطان شکر در ایران مشهور شده است.» با این حال حرف‌های پمپئو پاسخی شفاف از سوی دستگاه قضایی ایران نداشت.

وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه نیز در یک توئیت درباره آیت الله خامنه ای نوشت که او یک صندوق سرمایه معاف از مالیات با میلیاردها دلار ثروت دارد. در یک توئیت دیگر به ثروت صادق محصولی، وزیرکشور دولت احمدی‌نژاد، نیز اشاره شده است.

آقای پمپئو پیشتر در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های تروریستی خطاب به رهبران ایران گفته بود: «مردم‌تان را غارت نکنید؛ پول مردم‌تان را به خاطر این ماجراجویی‌ها در سوریه، یمن، لبنان، عراق، و غیره هدر ندهید.»

نهم دسامبر از سوی سازمان ملل روز جهانی مبارزه با فساد اداری نامگذاری شده و در این روز از کشورهای جهان خواسته می‌شود که در این زمینه تلاش کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG