لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۳

مارک اسپر در سالگرد اشغال سفارت آمریکا: رژیم ایران به مقابله با هنجارهای بین‌المللی ادامه می‌دهد


مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا

وزیر دفاع آمریکا با یادآوری چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، اعلام کرد که جمهوری اسلامی همچنان به «اقدامات شرورانه» خود ادامه می‌دهد.

مارک اسپر روز دوشنبه ۱۳ آبان در پیامی در توئیتر نوشت: «چهل سال پیش در چنین روزی شبه‌نظامیان ایرانی بیش از پنجاه آمریکایی را در محل سفارت ایالات متحده در تهران به گروگان گرفتند.»

وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: «رژیم ایران همچنان با انجام اقدامات شرورانه، که منطقه را بی‌ثبات کرده و امنیت و ثبات جهانی را تهدید می‌کند، به مقابله با هنجارهای بین المللی ادامه می دهد.»

به جز وزیر دفاع آمریکا، چند عضو دیگر دولت پرزیدنت ترامپ، از جمله مایک پنس معاون رئیس جمهوری و مایک پمپئو وزیر خارجه، روز دوشنبه درباره چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در ایران سخن گفتند.

کاخ سفید نیز در چهلمین سالگرد گروگانگیری کارکنان و دیپلمات های آمریکایی توسط ایران، بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه که روز دوشنبه ۱۳ آبان منتشر شد، آمده است: «چهل سال پیش در چنین روزی شبه‌نظامیان ایرانی به سفارتخانه ایالات متحده در تهران یورش بردند و بیش از ۵۰ آمریکایی را برای مدت ۴۴۴ روز گروگان گرفتند. امروز ما یاد قربانیان آن اقدام گستاخانه را گرامی می‌داریم.»

کاخ سفید در ادامه تاکید کرده است: «رژیم ایران به هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه و استفاده از آنها به عنوان ابزار روابط خارجی شکست‌خورده‌اش، ادامه می‌دهد. تا زمانی که ایران این رفتار، و سایر رفتارهای خصمانه‌اش را تغییر ندهد، ما به اعمال تحریم‌های فلج‌کننده ادامه خواهیم داد.»

در پایان بیانیه کاخ سفید آمده است: «رژیم ایران باید انتخاب کند. آن رژیم می‌تواند به جای این که بزرگترین حکومت حامی تروریسم در جهان باشد، مردم ایران را در اولویت نخست قرار دهد. این رژیم می‌تواند صلح را جایگزین گروگان‌گیری، قتل، خرابکاری، دزدی دریایی، و حمله به بازارهای نفتی جهان کند. ایالات متحده خواستار صلح است و ما از مردم ایران پشتیبانی می‌کنیم. اکنون زمان آن رسیده که رژیم ایران نیز چنین کند.»

به دنبال اشغال سفارت آمریکا در تهران و بازداشت کارکنان آن، ایالات متحده در تاریخ ۷ آوریل ۱۹۸۰ روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد. گروگان‌ها در نهایت در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ آزاد شدند؛ با این حال، روابط دیپلماتیک همچنان قطع ماند و در حال حاضر سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است.

بیشتر بخوانید:‌
از صفحه ویژه صدای آمریکا درباره «چهل سال گروگانگیری» دیدن کنید:

پیشتر اعلام شد، دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه در چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، میزبان مراسمی در این وزارتخانه برای گرامیداشت خدمت و فداکاری گروگان‌های سابق خواهد بود.

در بیانیه‌ای که توسط این دفتر منتشر شده، آمده است: «این مراسم، شجاعتی که همه گروگان‌های سابق و خانواده‌های آنها در آن شرایط غیرقابل تصور نشان دادند را گرامی می‌دارد. ما مشتاق فرا رسیدن روزی هستیم که بتوانیم در شرایطی امن دیپلمات‌های آمریکا را به تهران بفرستیم. باعث تاسف است که این سالگرد به عنوان یادآور تاریخچه طولانی رفتار بدخواهانه رژیم ایران و خطری که [جمهوری اسلامی] در طول ۴۰ سال گذشته متوجه ایالات متحده و جهان کرده است، برگزار می‌شود.»

طبق بیانیه‌ای که گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای منتشر کرده است، ۴۴۴ روزی که دیپلمات‌های آمریکایی به گروگان گرفته شده بودند «همچنان روابط امروز ایالات متحده و ایران را شکل می‌دهد و معرف رژیم [جمهوری اسلامی] به جهان است؛ رژیمی که به گروگانگیری به عنوان یکی از ارکان راهبرد ژئوپولیتیک خود ادامه می‌دهد.»

به گزارش مجله آتلانتیک، دست کم پنج شهروند آمریکایی، که بیشترشان دوتابعیتی هستند، هم‌اکنون در ایران محبوسند. یک آمریکایی دیگر به نام رابرت لوینسون نیز ۱۲ سال پیش در ایران ناپدید شد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG