لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۶

پهپاد مینیاتوری صورتی، پاسخ ایران به درخواست اوباما


پهپاد مینیاتوری صورتی، پاسخ ایران به درخواست اوباما
پهپاد مینیاتوری صورتی، پاسخ ایران به درخواست اوباما

سیزدهم آذرماه بود که منابع خبری ایران از سرنگونی یک فروند هواپیمای تجسسی آمریکایی در شرق ایران و در نزدیکی مرز افغانستان خبر دادند. آنها گفتند این هواپیما از نوع RG-170 و با تکنولوژی بسیار پیشرفته الکترونیکی است که رادارها قادر به شناسایی آن نیستند و متخصصان ایرانی توانسته اند آن را با آسیب بسیار اندک بر زمین بنشانند.

در ابتدا آمریکا در قبال این خبر سکوت اختیار کرد اما بعد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا طی اولین اظهار نظر علنی درباره هواپیمای تجسسی سی آی ای، از ایران خواست که هواپیما را به آمریکا بازگرداند. او گفت: «ما خواستار بازگرداند هواپیما شده ایم و باید ببینیم که ایران چه پاسخی می دهد.» حالا پس از گذشت دو ماه تهران می گوید برای آن که نشان دهد در جنگ نرم، هیچ درخواستی را بی پاسخ نمی گذارد قصد دارد هواپیمای بدون خلبان آمریکایی را با برخی تغییرات و در ابعاد کوچک تر در رنگ محبوب رئیس جمهوری آمریکا برای او بفرستد. رادیو دولتی جمهوری اسلامی ایران گفته است که ابعاد هواپیمای اسباب بازی یک هشتادم هواپیمای واقعی ارسالی آمریکا به ایران است.

خبرنگار روزنامه واشنگتن پست در تهران پیشتر گفته بود که «گروه هنری آیه»، کارخانه سازنده اسباب بازی در ایران، روزانه ۲۰۰۰ تا از این هواپیماها در رنگ های مختلف می سازد. آیه در وبسایت خود بخشی را به انعکاس خبر ارسال یکی از هواپیماها برای اوباما اختصاص داده و از جمله به گزارش رویترز اشاره می کند که در آن به نقل از سعید حسن پور، مسئول فرهنگی شرکت آیه گفته می شود: «ما الان یک هواپیمای مدل اسباب بازی صورتی رنگ را که همان رنگ دلخواه اوباما است در اول فوریه (۱۲ بهمن) از طریق سفارت سوئیس در تهران برای او می فرستیم.»

گروه فرهنگی آیه شماره تلفنی را نیز برای سفارش اسباب بازی «پهپاد مینیاتوری آر کیو ۱۷۰» اعلام می کند.

حدود یک هفته پیش روزنامه گالف نیوز در دبی، در مطلبی با عنوان «تهران آمریکا را با اسباب بازی ۴ دلاری دست می اندازد» نوشت قفسه های اسباب بازی فروشی های تهران به زودی جای محصولی می شود که برخی ایرانی ها را به خنده واخواهد داشت و لج مقامات رسمی آمریکا را درخواهد آورد.

ایرانی ها وقتی هواپیمای جاسوسی آمریکا را پایین آوردند از یک «کودتای اطلاعاتی» یاد کردند و گفتند سی آی ای، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا درباره تاسیسات اتمی ایران اطلاعات جمع آوری می کرد.

مسئولان ایرانی گفتند که مهندسان ایرانی توانستند به سیستم رهیاب (جی پی اس) هواپیمای تجسسی آمریکایی نفوذ کرده و آن را بر زمین بنشانند. سپس وزارت امور خارجه ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد و خواستار عذرخواهی آمریکا شد.

گزینه نظامی

تهران اعزام هواپیمای جاسوسی آمریکا به ایران را یک شاهد دیگر برای اقدامات خصمانه آمریکا و اسرائیل توصف کرد و آن را هم ردیف ترور چهره های علمی و هسته ای، کرم کامپیوتری استاکس نت که به شبکه کامپیوتری تاسیسات غنی سازی ایران حمله کرد و انفجارهای غیرمنتظره در مراکز نظامی و موشکی قرار داد.

نه اسرائیل و نه آمریکا، هیچ یک گزینه نظامی علیه ایران در صورت سرباز زدن ایران از توقف فعالیت های اتمی اش، خارج نکرده اند. ایران می گوید قصدش از فعالیت هسته ای صلح آمیز و با اهداف پزشکی و تولید برق است.

XS
SM
MD
LG