نيويورک تايمز زير عنوان "فهرست آمريکا از شرکت های کمک کننده به پروژه های انرژی ايران" می نويسد تحقيقگران کنگره روز پنجشنبه گزارش دادند طی پنج سال گذشته چهل و يک شرکت خارجی به ايران در توسعه بخش نفت و گاز خود، که تامين کننده بيش از نيمی از درآمدهای دولت ايران است، کمک کرده اند.
دفتر حسابرسی دولت ميگويد شرکت های فراهم کننده کارشناسی، تجهيزات، و منابع مالی، و نيز شرکت های درگير درعمليات ساختمانی خطوط لوله نفت و گاز، دولت ايران را قادر ساخته اند توليد انرژی و درآمدها را بالا ببرد.
اين فهرست حاوی نام هيچ شرکت آمريکائی نيست، اما گزارش شده است شرکت ملی نفت چين تامين کننده منابع مالی برای يک حوزه نفتی، و طرف توافقی با دولت ايران به ارزش بيش از دو ميليارد دلار است. کشتی سازی و مهندسی دريائی کره جنوبی بنام Daewoo نيز گزارش شده است که در چارچوب يک مقاطعه سيصد و هشتاد و چهار ميليون دلاری، سازنده کشتی های نفت کش برای ايران بوده است.
گزارش نمی گويد آيا شرکت ها قانون تحريم های ايران را نقض کرده اند يا نه. هدف اين قانون مجازات شرکت هائی است که بيش از بيست ميليون دلار درسال برای توسعه حوزه های نفت و گازدر ايران سرمايه گذاری کنند.
سناتوردمکرات، Kirsten Gillibrand از ايالت نيويورک، که مصرا خواستار تشکيل جلساتی برای رسيدگی به وضعيت شرکت های درگير تجارت با ايران است، ميگويد واضح است که به اتخاذ موضعی قاطع ترعليه شرکت های ناقض قانون تحريم های ايران نياز داريم.
مجلس نمايندگان، و سنای آمريکا، قوانينی گذرانده اند که هدف آنها تحکيم و تقويت تحريم های تنبيهی عليه شرکت هائی است که با ايران داد و ستد دارند، و برطرف ساختن تفاوت های ميان مصوبه ها اکنون در دستور کاراين دو مجلس است.
واشنگتن تايمز زير عنوان "مجلس نمايندگان و سنای آمريکا به تحريم های ايران شکل ميدهند" می نويسد مجلس نمايندگان آمريکا روز پنجشنبه رای به شرکت در کنفرانسی مشترک با سنای اين کشور در مورد مصوبه ای برای وضع تحريم های جديد عليه ايران داد، که نخستين جلسه چنين کنفرانسی پس از ماهها درچارچوب ضابطه ای عادی و معمول در برطرف ساختن تفاوت های ميان مصوبه های دو مجلس محسوب ميشود- هر چند که اين ضابطه دراين اواخر چندان هم معمول نبوده است.
مجلس نمايندگان با چهار صد و سه رای موافق درمقابل يازده رای مخالف، روز پنجشنبه برای گفتگوگرانی که به نمايندگی از سوی دومجلس به اين کنفرانس ميروند تا به مصوبه تحريم ها شکل نهائی بدهند، ضرب الاجل غير الزامی بيست و هشتم ماه مه را در نظر گرفته است، هرچند که بسياری از آنان به اقدامی سريع تر اميدوارند، که می تواند به مجازات شرکت های درگير در بخش نفت ايران منجر شود، و تحريم ها را به شرکت های آمريکائی نيز تعميم بدهد، که شعب آنها در خارج ، با ايران داد و ستد دارند.
نماينده جمهوريخواه،Ileana Ros-Lehtinen از ايالت فلوريدا و عضو ارشد کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان، که برای مقابله با اين کشور مظنون به داشتن برنامه تسليحات اتمی، با احتمال ايجاد زرادخانه ای از تسليحات اتمی در ظرف سه سال، و دسترسی به ابزار کاربردی آنها تاکيد دارد، ميگويد ما نمی توانيم بيش از اين صبر کنيم.