خبرگزاری فارس رسانه نزدیک به سپاه در ایران به نقل از یک منبع آگاه روز دوشنبه ۱۰ تیرماه گزارش داد که ذخایر اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد از ۳۰۰ کیلوگرم عبور کرده است. ساعتی بعد خبرگزاری رویترز این گزارش را منتشر کرد. سپس محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران عبور ذخایر اورانیوم غنیشده جمهوری اسلامی از میزان معین شده در برجام را تائید کرد.
براساس توافق اتمی موسوم به برجام نباید میزان ذخیره اورانیوم غنیشده در ایران از سقف ۳۰۰ کیلوگرم گذر کند.
ایران در نامهای به کشورهای باقیمانده در توافق هستهای مهلتی ۶۰ روزه داده بود تا «تعهدات خود به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی» را عملی کنند و تهدید کرده بود در صورتی که این اتفاق رخ ندهد جمهوری اقدام به متوقف کردن «رعایت محدودیتهای مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرنسازی رآکتور آب سنگین اراک» خواهد کرد.
اما تصمیم ایران با واکنش مقام های آمریکایی و همچنین طرف های توافق هسته ای با ایران مواجه شد.
اتحادیه اروپا نیز ضربالاجل ایران را رد کرده و گفته بود اعضای این اتحادیه «با نگرانی» اطلاعیه ایران پیرامون پایبندی به تعهداتش در توافق هستهای موسوم به برجام را مطالعه کردهاند.
کشورهای اروپایی هم پیشتر به ایران درباره نقض برجام یا خروج از آن هشدار دادهاند.
رویترز در ۶ تیرماه در گزارشی به نقل از «چند دیپلمات» در شهر وین، پایتخت اتریش، نوشت ایران هنوز به سقفی که در توافق هستهای برای میزان اورانیوم غنیسازی شده مشخص شده بود، نرسیده است.
با این حال این دیپلماتها گفته بودند که احتمالا ایران تا پایان هفته این سقف را رد خواهد کرد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.