خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که ایالات متحده پیش نویس یک قطعنامه برای تمدید نامحدود تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را به تعدادی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شماری از مقامات آمریکایی و دیپلماتهای سازمان ملل که نخواستند نامشان فاش شود، عنوان کردند که پیشنویس این قطعنامه از روز سهشنبه در اختیار تعداد کمی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است و هدف این قطعنامه تمدید نامحدود تحریمهای تسلیحاتی ایران است. تحریمهای تسلیحاتی کنونی علیه رژیم ایران در ماه اکتبر منقضی میشود.
بنابر این گزارش، مقامات آمریکا گفتهاند که قصد دارند این قطعنامه را در ماه مه، یعنی زمانی است که استونی، یک عضو ناتو و متحد نزدیک ایالات متحده، ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده میگیرد، برای رایگیری ارائه دهند.
آسوشیتدپرس به نقل از مقامات آمریکایی نوشته است که چون ایران دیگر به مفاد توافق هستهای ۲۰۱۵ پایبند نیست، واشنگتن میتواند اعضای شورای امنیت را برای «تمدید تحریمها» یا بازگرداندن تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، متقاعد کند.
آسوشیتدپرس همچنین پیش بینی کرده که با این وجود، هرگونه تلاش برای تمدید تحریم احتمالاً با مخالفت شدید روسیه و چین روبرو خواهد شد.
پیش از این وزیر خارجه آمریکا روز شنبه ۳۰ فروردین، با بیان این که تحریم تسلیحاتی ایران - بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان - ۶ ماه دیگر منقضی میشود، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود پیش از آن که خشونت ایران تشدید شود و رقابت تسلیحاتی جدیدی در خاورمیانه راه بیاندازد، آن را تمدید کند.
آقای پمپئو اسفند ماه گذشته نیز هشدار داده بود رژیم ایران به زودی قادر خواهد بود از چین و روسیه سلاح خریداری کند؛ همان تسلیحاتی که جان آمریکاییها در عراق را به خطر میاندازد و یا برای حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی استفاده شده است.
کارزار فشار حداکثری
دولت پرزیدنت ترامپ با برشمردن ایرادات برجام، از توافق هسته ای خارج شد و تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند. مقامات دولت آمریکا همچنین با اشاره به اقدامات مخرب جمهوری اسلامی در منطقه و حمایت از گروههای تروریستی، اعلام کردند فشار حداکثری بر رژیم جمهوری اسلامی تا هنگامی که مانند یک کشور عادی در منطقه رفتار نکند، ادامه خواهد یافت.
مقام های وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا در آخرین اظهارنظرهای خود درباره تحریم های جمهوری اسلامی، آن را راهی برای پرهیز از جنگ با این رژیم در اوج تنش دو کشور دانستند.
همچنین برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، نیز در حاشیه نشست دو روزه دوحه قطر، در مصاحبه با شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا، گفت که تحریمهای اقتصادی علیه ایران، رژیم جمهوری اسلامی را در بر سر یک دو راهی قرار داده است.
دولت آمریکا بارها اعلام کرده است که جمهوری اسلامی درآمد خود را به جای اینکه برای بهبود معیشت مردم ایران صرف کند، در راه حمایت از گروههای تروریستی منطقه و اقدامات مخرب در دیگر کشورها صرف میکند.