لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۱۰

رییس جمهوری آمریکا: تصویب قطعنامه به معنای بسته شدن در دیپلماسی نیست


شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه وضع چهارمین دور تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرده است. با این حال رییس جمهوری آمریکا می گوید این اقدام در را به روی دیپلماسی نمی بندد.

۱۲ عضو شورای امنیت، روز چهارشنبه، به سود قطعنامه رای دادند. برزیل و ترکیه رای منفی دادند و لبنان از دادن رای امتناع کرد. ممنوعیت های مسافرتی و محدودیت های مالی علیه افراد و گروه هایی مرتبط با فعالیت های اتمی و موشکی ایران،سپاه پاسداران انقلاب و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ، از جمله تحریم ها است.

قطعنامه همچنین تحریم های تسلیحاتی سازمان مالل متحد علیه ایران را گسترش می دهد و بخش بانکی جمهوری اسلامی را هدف می گیرد.

ایران به سرعت تصویب قطعنامه را رد کرد. محمود احمدی نژاد رییس جمهوری گفت تحریم های جدید پشیزی نمی ارزد و باید مانند یک دستمال مصرف شده به ذباله دانی انداخته شود.

احمدی نژاد پیشتر هشدار داده بود که تحریم های جدید می تواند به معنای پایان آمادگی ایران مذاکراه با قدرت های جهانی باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در یک مصاحبه تلویزیونی گفت قطعنامه اقدامی نادرست است و مسائل مربوط به برنامه اتمی ایران را پیچیده خواهد ساخت.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، گفت قطعنانه سخت ترین تحریم هایی را که ایران تا کنون با آنها روبرو بوده است وضع خواهد کرد.

با این حال، او گفت این اقدام در را به روی دیپلماسی نمی بندد.

سوزان رایس نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت قطعنامه شامل اقدامات جدید و لازم الاجرای زیادی است. او تاکید کرد تحریم ها متوجه مردم ایران نیست، اما جاه طلبی ها اتمی دولتی را هدف می گیرد که راه انزوای بیشتر را برگزیده است.

دولت آمریکا در بیانیه ای پس از رای شورای امنیت گفت قطعنامه هزینه هایی را که رهبری ایران باید به دلیل ادامه سرپیچی از خواست جامعه بین المللی بپردازد افزایش می دهد.

دقایقی پیش از رای گیری، نمایندگان برزیل و ترکیه علیه مخالفت با قطعنامه را توضیح دادند. سفیر برزیل گفت تصویب تحریم ها پیام نادرستی می فرستد. وی اظهار داشت تحریم ها ابزار موثری نیست و می تواند ناراحتی هایی برای مردم ایران فراهم آورد. سفیر برزیل همچنین گفت تحریم ها معامله اخیر معاوضه سوخت اتمی با ایران را به خطر می اندازد.

نمایندگان هردو کشور ابراز نگرانی کردند که آمریکا، فرانسه و روسیه تا چند ساعت پیش از رای گیری، رسما به معامله پاسخ نداده اند.

انتظار می رود نزدیک به ۴۰ شرکت به فهرست سیاه فعلی سازمان ملل متحد افزوده شوند. یک فرد که هدف قطعنامه قرار دارد، « جواد رحیقی»، مقام ارشد یک مرکز پردازش اورانیوم در شهر اصفهان است.

XS
SM
MD
LG