لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۴

کاخ سفید: آمریکا از گزارش توقیف کشتی بریتانیایی توسط ایران مطلع است


کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد از گزارش ها درباره توقیف و تصرف یک نفتکش بریتانیایی توسط ایران مطلع است و با متحدان و شرکای خود برای مقابله با اقدامات ایران تلاش می کند.

به گزارش رویترز، این مطلب را «گرت مارکیس» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه ۲۸ تیر ماه اعلام کرد.

گرت مارکیس گفت: ایالات متحده به همکاری با متحدان برای دفاع از امنیت و منافع‌مان در مقابل رفتار بدخواهانه رژیم ایران، ادامه می‌دهد.

پیشتر نیز شبکه خبری سی ان ان گزارش داد که مقامات آمریکایی اعلام کرده اند ایران یک نفتکش بریتانیایی را توقیف کرده است.

خبرگزاری ها گزارش داده بودند که مسیر یک نفتکش بریتانیایی تغییر کرده و به سمت آب های ایران در حرکت است.

مقامات ایران پیشتر تهدید کرده بودند به اقدام نیروی دریایی بریتانیا در تصرف یک نفتکش حامل نفت ایران، واکنش نشان خواهند داد. نیروهایی بریتانیایی پیشتر یک نفتکش را به ظن زیر پا گذاشتن تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف کرده بودند. مقامات جبل الطارق می گویند تصمیم درباره نفتکش را به طور مستقل گرفته اند.

پیشتر گزارش شده بود که نیروهای ایرانی می خواستند یک نفتکش دیگر بریتانیایی را در منطقه خلیج فارس توقیف کنند، که با واکنش به موقع یک کشتی جنگی بریتانیایی، اقدام آنها ناکام ماند.

جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داده است.

در ماه‌های اخیر تنش میان ایالات متحده و ایران در خلیج فارس بالا گرفته است. حمله به چهار کشتی تجاری در بندر فجیره، حمله به دو نفتکش در دریای عمان، حمله‌های حوثی‌ها به مناطقی در عربستان سعودی، و شلیک راکت به منطقه سبز بغداد و محل استقرار دفتر شرکت‌های خارجی نفتی در بصره، از جمله اتفاق‌های رخ داده در این منطقه هستند.

در پاسخ به این اقدام‌ها، ایالات متحده اقدام به اعزام ناو جنگی، بمب‌افکن‌های بی-۵۲، جت‌های اف-۱۵، و ۲۵۰۰ نیروی نظامی به منطقه کرد.

ایالات متحده اردیبهشت ماه سال گذشته و با اعلام این‌‌که توافق هسته‌ای موسوم به برجام باعث تغییر رفتار ایران نشده، از این توفاق خارج شد. پس از آن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران، از جمله تحریم صدور نفت، در دو نوبت بازگشت.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش‌برانگیز خود دست بردارد.

پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG