روزنامه گاردین در گزارشی اختصاصی و با استناد به نامهای که به بیرون درز کرده است، میگوید: قرار است وزارت کشور بریتانیا برای رفع عقبماندگیها، به سرعت به پرونده بیش از ۲۰ هزار پناهجوی عراقی و ایرانی رسیدگی کند.
پیشتر ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، وعده داده بود که دولت به بیش از ۹۰ هزار پرونده درخواست پناهندگی از ژوئن سال گذشته تاکنون رسیدگی خواهد کرد.
این گزارش میگوید که برای بررسی درخواست پناهندگی ایرانیها و عراقیها از آنها خواسته میشود قبل از انجام مصاحبه کوتاه با مقامات، پرسشنامههای مفصلی را به زبان انگلیسی پر کنند.
به نوشته گاردین، اگر بر اساس شواهد موجود، تصمیم مثبت برای دادن پناهندگی گرفته شود ممکن است نیازی به انجام مصاحبه نباشد و اگر متقاضی از این روند پیروی نکند، درخواست او رد خواهد شد.
در اقدامی مشابه در ماه فوریه سال جاری، از ۱۲هزار متقاضی پناهندگی از افغانستان، اریتره، سوریه، یمن و لیبی خواسته شده بود تا پرسشنامههایی ۱۱ صفحهای را با جزئیات، تکمیل کنند یا خطر رد درخواست پناهندگی خود را بپذیرند.
مقامات بریتانیایی به گاردین گفتهاند که بسیاری از پرسشنامهها برای پناهجویان از افغانستان، اریتره، سوریه، یمن و لیبی، به درستی پر نشده و مقامات مسئول در این زمینه را ناچار به انجام مصاحبههای طولانی کرده است.
آقای سوناک رسیدگی به دهها هزار درخواست پناهندگی را یکی از اولویتهای اصلی خود اعلام کرده است. او سال گذشته میلادی متعهد شده بود که تا پایان سال جاری میلادی، مشکل ناشی از عدم رسیدگی به بیش از ۹۲ هزار و ۶۰۰ پرونده پناهندگی برطرف شود.
به گزارش گاردین، در پایان سال گذشته میلادی، از مجموع ۱۳۲ هزار پرونده، ۱۱ هزار و ۶۹۸ پرونده مربوط به پناهجویان ایرانی و ۸۹۰۹ پرونده پناهجویان عراقی، بوده است.
این گزارش میگوید درصد پذیرش درخواستهای متقاضیان ایرانی، ۸۰ درصد و برای متقاضیان عراقی، ۵۴ درصد است.
گاردین نوشت: در نامهای که به بیرون درز کرده، آمده است که متقاضیان در مجموع، ۳۰ روز کاری فرصت دارند تا پرسشنامه را به انگلیسی پر کنند و اگر بدون توضیح موجهی، از روند پناهندگی پیروی نکنند و در مصاحبه حاضر نشوند، ممکن است درخواست پناهندگیشان رد خواهد شد.