شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری سوادکوه در استان مازندران، دو فعال محیط زیست از اهالی روستای بِرنِت را در مجموع به یک سال حبس محکوم کرد.
وحید درواح، دهیار، و رضا درواح، معلم، که برای جلوگیری از «کوهخواری شرکتهای معدنی» تلاش میکردند، هر یک به شش ماه زندان محکوم شدهاند.
به گزارش رسانهی حقوق بشر و محیط زیست هیرکانی، مردم روستای بِرنِت نابودی محیط زیست و کشاورزی و باغداری در مناطق البرز مرکزی، سوادکوه و منطقه خطیرکوه را ناشی از فعالیت واحدهای معدنی دانسته و از اینرو با فعالیت آنها مخالف هستند.
پیشتر هم مقامات محلی در سوادکوه و استان مازندران نسبت به خطر «گسترش گرد و غبار» ناشی از فعالیتهای معدنی در این مناطق هشدار داده و احتمال بروز «تنشهای اجتماعی» در این باره را «بسیار جدی» دانسته بودند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رمضان غلامی، فرماندار سوادکوه، روز ۸ مهرماه ۱۴۰۲ از عدم نظارت بر «فعالیتهای بیرویه» واحدهای معدنی که منجر به «تخریب شدید» عرصههای منابع طبیعی شده انتقاد کرد.
او با اشاره به مخالفت مردم روستاهای اطراف منطقه آلاشت با فعالیت واحد معدنی «تامین مصالح» آزاد راه جدید قائمشهر به ساری، احتمال بروز «تنشهای اجتماعی» ناشی از فعالیت این واحد معدنی را «بسیار جدی» دانست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران، احمد توکلی، هم نسبت به برداشت های «بی رویه» از معادن شن و ماسه رودخانه ای و کوهی و خطر ایجاد کانون ریزگردها در دره هراز و خطیرکوه هشدار داد.
با وجود انتقادهای مدیران محلی، مدافعان محیط زیست همچنان با برخوردهای قضایی مواجه هستند.
وحید درواح و رضا درواح پیشتر هم به دلیل فعالیتهایشان به پرداخت جزای نقدی بدل از ۴۵ روز حبس محکوم شده بودند.