لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۹

تحلیلگر ترک: تهدیدهای مشترک می‌تواند منجر به سازش دیپلماتیک درباره سوریه میان آنکارا و تهران شود


دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری ایران (راست) و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در تهران - ۹ بهمن ۱۳۹۲
دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری ایران (راست) و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در تهران - ۹ بهمن ۱۳۹۲

پس از تایید اتهام‌های اخیر روسیه علیه ترکیه مبنی بر دخالت آنکارا در معاملات نفتی داعش در رسانه های ایران، نخست وزیر ترکیه در مورد آنچه حملات و توهین‌های ایران خواند، هشدار داد. برخلاف آنکارا، مسکو و تهران هر دو از بشار اسد رییس جمهوری سوریه حمایت می‌کنند.

بیلگهان آلاگز تحلیلگر سیاسی ترک در مصاحبه با تلویزیون مرکزی چین درباره موقعیت ترکیه می گوید "ایران و روسیه به نحوی روابط نزدیک دارند؛ بویژه در جریان توافق هسته ای، روسیه در شورای امنیت از این مساله حمایت کرد و این دو کشور صادر کننده نفت و گاز منافع متقابل دارند."

به تازگی نیز در مورد اعزام نیروهای ترکیه به عراق تهران سریعا از دولت اکثرا شیعه عراق حمایت کرد. برخی از رهبران ترکیه نیز با مشاهده صدماتی که تحریم‌های روسیه علیه آنکارا می‌تواند بر اقتصاد آن کشور وارد کند، نگران هستند که ایران به دلیل روابطه نزدیک با روسیه ممکن است در این ارتباط از مسکو پیروی کند.

ولی خانم آلاگز تحلیلگر سیاسی معتقد است نباید در مورد روابط مسکو و تهران زیاده اغراق کرد، زیرا این دو در زمینه انرژی رقیب هستند.

بحران در منطقه و تاثیر آن در روابط بلندمدت ایران و ترکیه
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

او می گوید "در پی توافق هسته ای، ایران نیاز به توسعه اقتصادی و در نتیجه نیاز به همکاری با همسایگان دارد. صدور گاز طبیعی ایران باید از طریق خط لوله صورت گیرد و در این مورد ترکیه شریک اصلی برای ایران است؛ بویژه اگر ایران بخواهد با اروپا روابط دائمی برقرار کند."

با لغو تحریم‌ها علیه تهران در نتیجه توافق هسته ای، تجارت در بسیاری زمینه های صنعتی نه تنها میان ایران و ترکیه بلکه با اروپا نیز توسعه می یابد.

بیلگهان آلاگز معتقد است تهدیدهای مشترک حتی می‌تواند آنکارا و تهران را بر سر سازش دیپلماتیک در مورد سوریه نزدیک‌تر کند.

به عقیده او "در بلندمدت، ایران و ترکیه هر دو باید با هم همکاری کنند، زیرا احتمال وقوع یک دولت مستقل کردستان و داعش هم اکنون در منطقه وجود دارد."

به عقیده آلاگز تهران و ترکیه دریچه‌ای برای یافتن نقطه مشترک در مورد سوریه خواهند یافت.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG