مسافران نخستین قطار مجللی که روز چهارشنبه ۲۳ مهر ماه، بوداپست پایتخت مجارستان را به مقصد ایران ترک کرده بود، روز دوشنبه وارد تهران شدند.
خبرگزاری فرانسه، در گزارشی با اعلام این خبر نوشت حدود هفتاد مسافر این قطار لوکس که بیشتر از کشورهای بريتانيا و استراليا هستند، پيش از ورود به تهران، در شهرهای اصفهان، شيراز و يزد توقف داشته و از آن شهرها دیدن کرده بودند.
خبرگزاری ایرنا نیز با انتشار عکسهایی از ورود این قطار به تهران، تعداد مسافران آن را ۹۶ نفر و از ۱۴ کشور مختلف گزارش داد.
این قطار، با واگنهای مجلل، برای رسیدن به ایران از منطقه بالکان، تنگه بسفر و نیز کردستان عبور کرده است. طول مسیر این سفر، که از مناطقی با منظرههای زیبا عبور میکند، حدود ۷ هزار کیلومتر است.
دوهفته پیش، خبرگزاری رویترز در گزارشی هزینه سفر دو هفتهای با این قطار را برای هر مسافر، بیش از ۱۴ هزار دلار برآورد کرده بود، اما خبرگزاری فرانسه در گزارش امروز خود از هزینه ۳۱ هزار دلاری بلیت این قطار برای هر مسافر خبر داد.
بنیانگذار شرکت مسافرتی «گلدن ايگلز» (عقاب طلایی) و برگزارکننده این تور گردشگری، پیش از این به خبرگزاری رویترز گفته بود در حال برنامهریزی برای چهار سفر دیگر در سال آينده ميلادی است. تيم ليتلر همچنین با بیان این که خلاء بزرگی در صنعت گردشگری برای افرادی که دوست دارند در رفاه و امنیت به ایران بروند، وجود دارد، گفته بود اين قطار هر دو نياز آنها را تامین میکند.
به گفته لیتلر، ۲۵ سال پیش و زمانی که سفر مشابهی به روسیه آغاز شد، مشکلات بیشتری وجود داشت، چرا که «ما از مناطقی عبور میکردیم که مردم رسماً با گرسنگی روبرو بودند و ما با قطاری مجلل که در آن خاویار، ماهی و شراب عالی سرو میشد، وارد آن مناطق میشدیم.»
او در ادامه افزود دولت ایران، که برای توسعه صنعت گردشگری در آن کشور آماده است هزینه زیادی کند، اعلام کرده برای امنیت این تور، ماموران نظامی در مسیر قطار مستقر میکند.
دایان، یکی دیگر از مسافران استرالیایی قطار، هنگامی که از بوداپست عازم ایران بود، در گفتگو با خبرگزاری رویترز، با بیان این که بسیار مشتاق است که ایران را ببیند، گفت کشورهای دیگری که در مسیر قطار هستند را دیده و از دیدن دوباره آنها لذت میبرد؛ اما ایران برای او «رمزآلود» بوده و از این بابت هیجان زده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارش امروز خود به نقل از باب، یک داروساز بازنشسته اهل استراليا، نوشت «در هر شهر، با برخورد دوستانه مردم مواجه شديم.» به گفته باب، گزارش رسانهها تأثير نادرستی بر خوانندگان میگذارد.