لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۲

نجفی شهردار تهران شد؛ میراث دار مشکلات انبوه دوران ۱۲ساله قالیباف


آقای نجفی در میانه دولت اول روحانی از سازمان میراث فرهنگی به خاطر مشکلات جسمی کناره گیری کرده بود.
آقای نجفی در میانه دولت اول روحانی از سازمان میراث فرهنگی به خاطر مشکلات جسمی کناره گیری کرده بود.

با آغاز به کار دوره پنجم شورای شهر تهران، محسن هاشمی رئیس جدید شورای شهر و محمد علی نجفی شهردار جدید تهران شدند.

اعضای شورای شهر تهران که اردیبهشت ماه گذشته همزمان با انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شدند، در جلسات غیررسمی در روزهای گذشته بر سر گزینه‌های ریاست شورا و شهردار توافق کرده بودند.

این اعضا روز چهارشنبه اول شهریور در نخستین جلسه رسمی خود محسن هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی و مدیر عامل پیشین مترو تهران را با ۲۰ رای به عنوان رئیس انتخاب کردند.

شورای شهر تهران همچنین در این روز به اتفاق آرا محمد علی نجفی را به عنوان شهردار تهران برگزید.

آقای نجفی که از اوایل انقلاب در رده‌های عالی دولتی مدیریت کرده است، وزیر علوم دولت‌های رجایی، خامنه‌ای و سرپرست وزارت علوم در دولت روحانی بوده است. آقای نجفی در دولت هاشمی رفسنجانی وزیر آموزش و پرورش و در دولت خاتمی رئیس سازمان برنامه بودجه بود. او فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و ام آی تی آمریکاست، به مدت شش سال عضو شورای شهر تهران بود.

او جانشین محمد باقر قالیباف شده که پس از ۱۲ سال با شهرداری تهران خداحافظی کرده است. آقای قالیباف اگر چه در توسعه مترو و بزرگراههای تهران کارنامه مثبتی به جای گذاشت اما منتقدان او را متهم می کنند که سرمایه‌های شهر تهران را در پروژه های بدون مطالعه از بین برده است.

آقای قالیباف که با سابقه فرماندهی نیروی انتظامی وارد شهرداری شد بسیاری از نظامیان را به مدیریت شهری وارد کرد. استخدام‌ هزاران نفر نیروی مازاد در شهرداری، تفکیک کارکنان زن و مرد در برخی از ادارات شهرداری، سرکوب اعضای سندیکای اتوبوسرانی، برج‌سازی بی‌ضابطه و فروش میلیونها متر مربع تراکم سیار، ساخت و ساز مغایر با طرح‌های جامع و تفصیلی تهران و بدهی دهها هزار میلیاردی به پیمانکاران و بانکها از جمله بخش های منفی کارنامه محمد باقر قالیباف در شهرداری تهران است.

سال گذشته نیز پرونده واگذاری املاک شهرداری با تخفیف ویژه به برخی از اشخاص حقیقی خبرساز شد. شهردار تهران ابتدا غیرقانونی بودن این اقدام را رد کرد اما در پی فشار رسانه‌ها، قوه قضائیه برخی از مدیران شهرداری و اشخاص را در این پرونده احضار کرد.

اصلاح طلبان و حامیان دولت روحانی که انتقادات بسیاری به مدیریت قالیباف داشتند با فهرست امید در انتخابات اردیبهشت ماه گذشته شرکت کردند و همه ۲۱ نفر حاضر در لیست موفق به راهیابی به شورای شهر شدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG