خودروی خورشیدی طراحی شده توسط دانشجویان یک دانشگاه ایرانی، موفق شد در نهایت در واپسین لحظات، برای شرکت در یک رقابت بین المللی، وارد ایالات متحده شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ده دانشجوی دانشگاه آزاد قزوین همراه با هاوین-۲، خودرویی که با انرژی خورشیدی کار میکند، وارد آمریکا شدند تا در مسابقه ۲،۷۳۵ کیلومتری خودروهای خورشیدی که از روز دوم ژوئیه (۱۱ تیر ماه) آغاز میشود، شرکت کنند.
ورود اعضای تیم ایرانی به آمریکا به دلیل تحریمها علیه ایران به خاطر اختلاف بر سر برنامه هستهای آن کشور، با تردیدها و موانع زیادی همراه بود و تا آخرین لحظات آنها نمیدانستند که بالاخره موفق به دریافت روادید ورود و همینطور مجوزهای لازم برای ارسال خودروی طراحی شده خود به آمریکا میشوند یا خیر.
به رغم نامه وزارت خزانهداری ایالات متحده که تأیید کرده بود برای حمل این خودرو مجوز خاصی لازم نیست، بسیاری از شرکتهای هواپیمایی خارجی فعال در ایران از حمل هاوین-۲ خودداری کردند.
تیم ایران در این مسابقه با حریفان نامداری از جمله تیم دانشگاه ام آی تی (انستیتو تکنولوژی ماساچوست MIT) به رقابت خواهد پرداخت. مسیر مسابقه از شهر آستین در ایالت تگزاس شروع میشود و با پشت سر گذاشتن هفت ایالت، به شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا ختم میشود.
حسن بهرامی، مدیر پروژه تیم ایران، به خبرگزاری فرانسه گفت خودروی طراحی شده آنها سه روز پیش وارد ایالات متحده شده و اکنون در شهر آستین است. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که هاوین-۲ در این مسابقه خوش بدرخشد.
هاوین-۲ بر روی یک شاسی ۴ متر و نیمی از فیبرکربن سوار شده و بدنه پهن و سفیدرنگ آن روی چهار چرخ کوچک سوار شده است.
آقای بهرامی به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما پژوهشگر هستیم؛ مطمئنم حضور ما در این مسابقه نظر کلی، مخصوصاً نظر آمریکاییها را در مورد ایران تغییر میدهد. امیدوارم این خودرو بتواند سطح علمی کشورمان را به نمایش بگذارد.»
وی همچنین افزود روحیه اعضای تیم ایرانی بالاست.
به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز تحقیقات و مکانیک خودروی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با هدف طراحی خودوری پاک در سال ۱۳۸۷ تاسیس شد و تاکنون در این مرکز طراحی دو خودروی الکتریکی و هیبریدی، دو خودروی خورشیدی، یک دستگاه موتورسیکلت الکتریکی، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین و میکرو ماهواره انجام شده است.
به رغم اعلام وزارت خزانه داری آمریکا که نیازی به مجوز برای حمل این خودرو نیست، بسیاری از شرکت های هواپیمایی از حمل هاوین-۲ خودداری کردند.