لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۹

نشست وودرو ویلسون: بررسی نقش انرژی در آینده خلیج فارس


میدان‌های گازی ایران که فاصله چندانی با مرز عربستان ندارند، می‌توانند نقطه همکاری مثبتی برای این دو رقیب منطقه ای باشد.
میدان‌های گازی ایران که فاصله چندانی با مرز عربستان ندارند، می‌توانند نقطه همکاری مثبتی برای این دو رقیب منطقه ای باشد.

در حالی که پس از اجرای برجام و لغو تحریم‌ها، انتظارات ایران برای معاملات فعال بانکی و سرمایه گذاری‌های خارجی برآورده نشده، تولید نفت و ارژی به سرعت گسترش یافته است.

الیزابت روزنبرگ مدیر برنامه امنیت انرژی در مرکز آمریکای نو در نشست "وودرو ویلسون" گفت برای ایران بسیار اهمیت دارد که به جهان نشان دهد می‌تواند تولید نفت را به سرعتی که ادعا می‌کند افزایش داده و بازیگری قوی در اوپک بماند.

خانم روزنبرگ همچنین در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفت، جامعه فنی بین المللی مقرراتی را تعیین کرده که انجام آنها برای پیوستن ایران به جامعه اقتصادی جهانی ضروری است.

او گفت: "به عنوان مثال مقررات تعیین شده از سوی نیروی کار بین المللی در ارتباط با پولشویی، انجام تغییراتی که از سوی صندوق جهانی پول در مورد بخش بانکی ایران پیشنهاد شده، و همچنین شفافیت مالی و دیگر الزامات مالی و غیره، نظیر کفایت سرمایه، از موارد و استانداردهایی است که تهران باید انجام دهد."

دیوید گلدوین مدیر شرکت استراتژی جهانی گلدوین می‌گوید، عراق در زمینه نفت با تولید ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز سال خوبی داشته، ولی چشم انداز آینده به چند دلیل برای عراق بسیار پر چالش است.

او گفت: "مشکل مزمن، ضعف دولت عراق است که دربرنامه ریزی و به ثمر رساندن آشتی فرقه ای ناتوان بوده و در وحله اول موجب تغذیه داعش در آن کشور شده، و پیامدهای قیمت پایین نفت نیز موجب کاهش درآمد بوده و هزینه های جنگ نیز بر آن افزوده است."

در ارتباط با عربستان سعودی، ژان فرانسوا سزنک پروفسور علوم بین الملل می‌گوید عربستان سعودی، بزرگترین تولید کننده نفت، توانایی افزایش تولید روزانه ۱۲ میلیون بشکه نفت در روز را داراست.

او گفت: "آنچه امروز در عربستان سعودی قابل توجه است نه در زمینه نفت بلکه در زمینه اقتصادی است. محمد بن سلمان معاون ولیعهد همراه با وزیر نفت عربستان سعودی چشم انداز اقتصادی کشور را برای سال ۲۰۳۰ اعلام کردند که از نخستین گام‌های آن، کاهش اتکای عربستان سعودی بر نفت تا پیش از ۲۰۲۰ و گسترش و تقویت زمینه اقتصادی و صنایع دیگر کشور است."

آقای سزنک اضافه کرد دولت‌های ریاض و تهران در صورت دست برداشتن از خصومت، زمینه همکاری پرسودی در اختیار دارند.

عربستان شدیدا به گاز طبیعی نیاز دارد و ایران به پول برای بازسازی صنعت نفت کشور نیازمند است. میدان‌های سرشار گازی ایران که فاصله چندانی با مرز عربستان سعودی ندارند، می‌توانند نقطه همکاری مثبتی برای این دو دشمن منطقه ای را پایه گذاری کنند.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG