روابط عمومی مجموعه سعدآباد با تایید تلویحی خبر ناپدید شدن فرشهای نفیس ساختمان حافظیه اعلام کرد که این ساختمان متعلق به نهاد ریاستجمهوری است و حفاظت از آن در حیطه وظایف و اختیارات وزارت میراث فرهنگی نیست.
روابط عمومی این مجموعه همچنین تاکید کرد مجموعه ۱۸۰ هکتاری سعدآباد مشتمل بر بناها و کاخموزههایی است که برخی از آنها در تملک نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است و این وزارتخانه هیچگونه نظارتی بر روی این مجموعهها ندارد.
خبرگزاری فارس ۳۱ اردیبهشت در گزارشی با تایید خروج غیر قانونی اموالی نظیر ۴۸ تخته فرش دستباف نفیس و گرانقیمت از ساختمان حافظیه کاخ سعدآباد نوشت که بررسی تنها ده تخته از فرشهای مفقود شده بر اساس قدمت تاریخی آن، نوع طراحی، مکتب هنری و خصوصیات فیزیکی نشان میدهد ارزش آنها بیش از ۱۲۷ میلیارد تومان بوده است.
براساس این گزارش این «ده تخته فرش» ارزشگذاری شده «که بخشی از ۴۸ فرش مفقود شده هستند» جزو نفیسترین فرشهای کاخ بوده و متعلق به سبکهای مشهدی، اصفهان و تودشک است و یکی از آنها از نظر قدمت به دوره قاجار میرسد.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه اما مدعی شد فرشها طی بازه سالهای ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۵ و در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی از ساختمان خارج شده است و با روی کار آمدن دولت سیزدهم ، تیم ویژهای با همکاری سازمانهای نظارتی تشکیل و به بررسی همه جانبه موضوع مفقود شدن فرش های نفیس در دولت قبل پرداخته شده است.
خبرگزاری فارس به نقل از یکی از مسئولان وقت کاخ سعدآباد اضافه کرد: «سال ۱۳۹۵ فرشها را با یک دستگاه وانت مزدا بردند منزل...»
این خبرگزاری در ادامه نتیجه گرفت که «به نظر میرسد خروج فرش های نفیس توسط یک کارمند دور از ذهن بوده و با توجه به دخالت افراد مختلف در فرایند مختلف تصاحب، حمل و نگهداری از اموال مفقودی ممکن است افراد دیگر نیز در این ماجرا نقش داشته باشند.»