لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۰:۰۶

فیسبوک می‌گوید چهار کارزار دخالت روسیه و ایران در انتخابات آمریکا را خنثی کرده است


مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک، اعلام کرد که این شرکت موفق شده است چند کمپین روسیه و ایران که به قصد دخالت در انتخابات آمریکا تشکیل شده بودند را خنثی کند.

آقای زاکربرگ این خبر را روز دوشنبه ۲۹ مهر در گفت و گو با شبکه تلویزیونی ان بی سی اعلام کرد و گفت که فیسبوک اقدام برای تشکیل این کمپین ها را زمینه سازی این کشورها برای دخالت در انتخابات سال آینده آمریکا می داند.

روز دوشنبه فیسبوک اعلام کرد که چهار کمپین انتشار اطلاعات نادرست در فیسبوک و اینستاگرام را حذف کرده است. منشاء سه کمپین در ایران و دیگری در روسیه بود. این کمپین‌ها شامل ۹۳ اکانت فیسبوک، ۱۷ پیج و چهار اکانت اینستاگرامی بودند که عمدتا روی مخاطبان آمریکا و فرانسوی زبانان شمال آفریقا متمرکز بودند.

مارک زاکربرگ در بخشی از گفت و گوی خود با بیان اینکه فیسبوک در حال نظارت بر تحول و رشد تاکتیک‌های آنها است، گفت که این اقدامات با پشتوانه حکومتی و تاکتیک‌های بسیار پیچیده نشان می‌دهند که برای انتخابات آینده فعال می‌شوند.

استفاده هکرهای روسی از زیرساخت‌های جاسوسی ایران

از سوی دیگر، مقامات بریتانیا و آمریكا روز دوشنبه ۲۹ مهرماه اعلام کردند که هكرهای روسی با استفاده از ابراز و زیرساخت‌های جاسوسی اینترنتی ایران، به سازمان های دولتی و صنعتی در ده‌ها کشور حمله کرده‌اند.

به گزارش رویترز، گروه هکرهای معروف روسی موسوم به «تورلا» است که کشورهای چک و استونی این گروه را متهم به جاسوسی کرده و اعلام کرده‌اند این گروه زیر نظر فرماندهی سرویس امنیت فدرال روسیه فعالیت می کند.

همچنین منابع امنیتی بریتانیا اعلام کردند این گروه هکرها با استفاده از ابزار و زیرساخت‌های کامپیوتری در ایران در ۱۸ ماه گذشته حداقل سازمان‌های ۲۰ کشور را مورد هدف قرار داده‌اند.

پل چیچستر، یک مقام ارشد در آژانس اطلاعاتی بریتانیا این عملیات را نشان از روش‌های جدید حملات سایبری مورد حمایت دولت‌ها دانسته و گفت که بهره گیری از امکانات هکرهای ایران توسط هکرهای روس شیوه‌ای برای پنهان کردن بهتر ردپای حملات سایبری است.

او افزود این پیام روشن را می‌دهیم که حتی اگر هکرهایی خواستند هویت خود را پنهان کنند، ما توانایی افشای آنها را داریم.

مقامات اطلاعاتی همچنین عنوان کردند که تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر تبانی بین تورلا و هکرهای ایرانی که با نام ای‌پی‌تی‌۳۴ معرفی شده، پیدا نکرده اند. در مقابل هکرهای روسی به زیرساخت های گروه ایرانی نفوذ کردند تا به عنوان «استتار» از آن‌ها استفاده کنند.

اما در بیانیه مشترک آژانس امنیت ملی آمریکا و ستاد ارتباطات دولت بریتانیا آمده است که آن‌ها خواستار بالا بردن هوشیاری بیشتر صنایع شده و در نظر دارند تا با محافظت بیشتر مانع از بروز چنین حملاتی از سوی هکرها شوند.

بنابر این گزارش مسئولان جمهوری اسلامی ایران و روسیه در این باره اظهار نظری نکرده‌اند. ایران و روسیه بارها اتهامات مرتبط با حملات سایبری را رد کرده‌اند.

همچنین براساس بیانیه مشترک ستاد ارتباطات دولت بریتانیا و آژانس امنیت ملی آمریکا گروه تورلا حتی به کدهای گروه ای‌پی‌تی۳۶، دسترسی داشته و از این طریق توانسته‌ کدهای مخرب خود را تولید کند.
پیش از این «جامعه اطلاعاتی آمریکا» گزارش داده بود که ایران به ارائه تهدید جاسوسی و حمله سایبری ادامه می دهد.

بنابراین ایران از تکنیک های سایبری به مراتب پیچیده تری برای جاسوسی استفاده می کند. ایران همچنین در صدد استقرار قابلیت های حملات سایبری است تا امکان حملات علیه زیرساخت های حیاتی ایالات متحده و کشورهای متحد را فراهم می کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG