خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی درباره ربات ایرانی سورنا-۳ نوشت این ربات انسان نما می تواند با آدم ها از طریق دوربین هایی که در چشمانش کار گذاشته شده، و همچنین از طریق سیستم تشخیص صدا و کلام، تعامل داشته باشد.
سورنا ۳ محصول دانشجویان و دانشمندان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه و شرکت ها است. سورنای ۳ مدل پیشرفته تر سورنا ۱ و سورنا ۲ است و از لحاظ کلامی و حرکتی، قابلیت های بیشتری دارد.
گفته می شود این ربات می تواند روی یک پا بایستد و خم شود، بدون آنکه تعادل خود را از دست بدهد. سورنا ۳ قادر است اجسام استوانه ای شکل را از روی زمین بلند کند.
خبر ساخت این ربات و پیشرفت ایران در زمینه تولید ربات در شبکه ها و رسانه های خارجی بازتاب یافته است.
به نوشته سایت دانشگاه تهران، عقیل یوسفی کما، مجری طرح ربات انساننمای سورنا ۳ در دانشگاه تهران می گوید: "هوشمند بودن، ارتقا سرعت به هفت برابر ربات سورنا ۲ و افزایش درجات آزادی از جمله ویژگی سورنا ۳ است."
این ربات ۱۹۰ سانتی متر قد دارد و وزن آن حدود ۹۸ کیلوگرم است و می تواند روی سطوح شیب دار حرکت کند.
نهاد معتبر بین المللی "مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک" یا IEEE در نشریه اسپکتروم خود می گوید سورنا هنوز به اندازه ربات های انسان نمای دیگر از جمله ربات شرکت هوندا انعطاف ندارد که می تواند بدود و یا روی یک پا بپرد، اما سورنا به نوشته این نشریه، در هفت سال گذشته به طور پیوسته پیشرفته تر شده است.