لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۷

اعتراف مقامات جمهوری اسلامی به تیراندازی به معترضان؛ محمود صادقی: پرسیدیم چرا به سر شلیک شده، وزیرکشور گفت به پا هم زده‌اند


تصاویر مربوط به اعتراضات به گرانی بنزین در شهرهای مختلف ایران - کرمان
تصاویر مربوط به اعتراضات به گرانی بنزین در شهرهای مختلف ایران - کرمان

آمار تکان دهنده ۳۰۴ کشته در اعتراضات آبان ماه از سوی سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه تایید شد و حالا یک نماینده مجلس از اعتراف وزیر کشور درباره تیراندازی ماموران به معترضان گفته است.

محمود صادقی، نماینده مجلس روز دوشنبه ۲۵ آذرماه به سایت خبری امتداد درباره نشست یک کمیسیون مجلس با وزیر کشور در رابطه با اعتراضات آبان ماه عنوان کرد که «در همین جلسه، یکی از نمایندگان شهرستان‌ها اعلام کرد که دو نفر در حوزه انتخابیه من (محدوده کرج و شهرقدس) با اصابت گلوله به مغزشان جان باخته‌اند و از رحمانی فضلی سوال کرد که آیا امکان تیراندازی، دست کم به پا یا کمر به پائین وجود نداشته که چنین شلیک‌هایی انجام شده است؟ وزیر کشور هم در پاسخ عنوان کرد که خب! شلیک به پا هم انجام شده بوده است.»

این نماینده مجلس با بیان این که پاسخ وزیر کشور باعث شگفت‌زدگی نمایندگان شده که «آقای وزیر با بی خیالی چنین مسئله‌ای را عنوان کرده است»، گفت: این‌طور گفته می‌شود که ما این ناآرامی را، ظرف ۴۸ ساعت جمع کردیم، مسئله من این بود که آیا جمع کردن به این معنی که این مقدار تیراندازی صورت گرفته و این همه جان باخته برجای بگذارد، هنر است؟

پیش از این ویدئوهایی از شلیک مستقیم نیروهای امنیتی به معترضان در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود.

در روزهای گذشته نیز یک نماینده مجلس کشته شدن «تعداد زیادی» از معترضان را در ماهشهر تائید کرده بود. پیشتر گزارش‌‌های غیررسمی حاکی از آن بود که حدود ۱۰۰ نفر در نیزارهای ماهشهر کشته شده‌اند.

براساس فیلم‌ ارسالی به صدای آمریکا، تصاویر بخش هایی از تیراندازی نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاح های سنگین را نشان می‌دهد، که نیزار ماهشهر را به رگبار می بندند.

سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه ۲۵ آذرماه اعلام کرد که براساس گزارش‌های موثق گردآوری شده توسط این سازمان بین روزهای ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه دست کم ۳۰۴ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند. این در حالی است که مقامات ایران از اعلام آمار کشته شدگان خودداری می کنند.

همچنین میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به تیراندازی نیروهای امنیتی از پشت‌بام ساختمان دادگستری در یک شهر، و از هلیکوپتر در شهر دیگر به معترضان گفته بود که «تصاویری دریافت کرده‌ایم که به نظر می‌رسد نشان می‌دهد نیروهای امنیتی به معترضان در حال فرار از پشت سر تیراندازی می‌کنند، و این که مستقیم به صورت یا اعضای حیاتی معترضان تیراندازی می‌کنند.»

او تیراندازی به معترضان به قصد کشتن آنها را نقض تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران خواند.

اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جاده‌ها و خیابان‌ها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.

در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضع‌گیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.

کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیه‌ای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم می‌کند.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG