وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ششم آذر ماه اذعان کرد که در جریان اعتراضات ضددولتی اخیر در سراسر کشور، حداکثر ۲۰۰ هزار نفر شرکت داشتهاند.
به گزارش ایندیپندنت عبدالرضا رحمانی فضلی در یک برنامه تلویزیونی جمهوری اسلامی ادعا کرد معترضان به بیش از ۵۰ مرکز نظامی و انتظامی، ۱۸۳ خودرو پلیس، ۷۳۱ بانک، ۷۰ پمپ بنزین و ۹ مرکز مذهبی حمله کردهاند.
به ادعای این مقام دولتی، معترضان همچنین به ۳۰۷ دستگاه خودرو شخصی و ۳۴ دستگاه آمبولانس خسارت زدند.
اعتراضات مردم ایران از روز جمعه ۲۴ آبان ماه آغاز و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد؛ اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد.
طی چند روز، اخبار و تصاویر تجمعهای اعتراضی، شعارهای مردم علیه حکومت، به آتش کشیده شدن ساختمانها و وسایل نقلیه، و سرکوب شدید معترضان منتشر شد.
این در حالی است که دیدبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد که مقامات ایران سرکوب گسترده معترضان را مخفی نگه داشته و از اعلام آمار دقیق کشتهشدگان خودداری میکنند.
به گفته این نهاد بینالمللی مدافع حقوق بشر، گروههای حقوق بشری شمار کشتهشدگان این اعتراضات را بیش از ۱۴۰ نفر تخمین میزنند و طبق برآوردها ۷ هزار نفر نیز دستگیر شدهاند.
سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد بر اساس اطلاعاتی که از داخل ایران به دست آورده، تعداد کشتههای اعتراضات ایران به ۱۴۳ نفر رسیده است.
وزیر خارجه ایالات متحده پیشتر در توئیتی نوشت: «هفته گذشته از مردم شجاع ایران خواستم که شواهد سرکوب خشن اعتراضات ایران را برایمان بفرستند. ما تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار پیام دریافت کردیم.»
مایک پمپئو با اشاره به تحریم محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ایران از سوی آمریکا، او را وزیر اطلاعات نادرست (پروپاگاندای رژیم) نامیده و خبر داده است که «تحریمهای بیشتری در راه است.»
دولت ایالات متحده میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.