لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۴

سومین روز اعتراض و اعتصاب کارگران معترض کارخانه ماشین سازی هپکو در اراک


برای سومین روز متوالی کارگران کارخانه ماشین سازی هپکو در اراک به اعتراض و اعتصاب صنفی خود ادامه دادند. آنها باز برای ساعتی راه آهن شمال جنوب را بستند. تعداد کارگران معترض ۸۰۰ نفر گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی و برخی وبسایت های خبری، کارگران کارخانه هپکو که در سه روز گذشته در اعتراض به دریافت نکردن مطالبات معوقه و بلاتکلیفی کارخانه دست به تجمع زده بودند، روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت نیز تجمع کردند.

آنها روز دوشنبه نیز در جریان تجمع اعتراضی خود، مسیر راه آهن شمال – جنوب را بستند. تصاویر نشان می داد که در روز دوشنبه کارگران تجمع خود را روی راه آهن شمال – جنوب تشکیل داده و این مسیر را برای مدتی بستند.

هپکو از بزرگترین کارخانه های تولید کننده ماشین آلات سنگین راهسازی است که از قبل از انقلاب کارش را آغاز کرد و بعد از انقلاب در اختیار دولت قرار گرفت. از زمان خصوصی سازی و از سال ۱۳۸۶ مشکلات این کارخانه شدت پیدا کرد.

کارگران همچنین پرچم های سیاه مقابل کارخانه نصب کردند.

به نوشته خبرگزاری کار ایران، ایلنا، دلیل برپایی این اعتراضات، بی‌تفاوتی کار فرمای این کارخانه در قبال پرداخت مطالبات کارگران و وضعیت این شرکت است.

به گفته کارگران، مشکلات کارخانه هپکو اراک هر روز بیشتر می‌شود و بخش خصوصی این کارخانه که اخیرا مسئولیت این واحد صنعتی را برعهده گرفته، نسبت به مشکلات کارخانه و کارگرانش بی‌توجه است و هر روز بر فشار مشکلات افزوده می‌شود.

تجمع صنفی کارگران هپکو روز یکشنبه نیز برگزار شد و در جریان آن، یکی از کارگران این شرکت روی یک پل ایستاد و اقدام به خودکشی کرد که افرادی که آنجا حضور داشتند جلوی این اقدام را گرفتند.

کارگران هپکو اراک پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، بارها به پرداخت‌نشدن به موقع دستمزد خود اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن مالکیت آن به دولت شده‌اند.

رکود اقتصادی، ورشکستگی واحدهای تولیدی و سوءمدیریت موجب شده است که بسیاری از کارگران از دریافت حقوق و مزایای کار محروم شوند. به طوری که ​طی ماه‌های اخیر تقریبا هر روز یک یا چند تجمع اعتراضی توسط کارگران صورت گرفته است.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که در یکسال گذشته حدود شش هزار تجمع کارگری برگزار شده که بیشتر در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق، اخراج گروهی، بلاتکلیفی پس از واگذاری کارخانه‌ها به بخش خصوصی و پایین بودن دستمزدها صورت گرفته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG