لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۰:۱۲

خانواده‌های زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی خواستار فشار بر جمهوری اسلامی برای آزادی بستگانشان شدند


نازنین بنیادی(سمت چپ) بازیگر ایرانی و فعال مدنی، در کنار سارا موریارتی، بابک نمازی و ریچارد رتکلیف
نازنین بنیادی(سمت چپ) بازیگر ایرانی و فعال مدنی، در کنار سارا موریارتی، بابک نمازی و ریچارد رتکلیف

خانواده‌های باب لوینسون، نازنین زاغری، سیامک و باقر نمازی در جریان نشستی در واشنگتن اعلام کردند که نگرانی آنها از وضعیت بستگانشان در ایران در جریان اعتراضات عمیق تر شده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، اعضای خانواده آقای لوینسون و دو زندانی دوتابعیتی که در ایران محبوس هستند روز سه شنبه ۱۲ آذر در یک نشست خبری مشترک در شهر واشنگتن بار دیگر خواستار آزادی بستگان خود شدند.

دختر باب لوینسون، مامور پیشین اف بی آی که ۱۲ در پی سفر به جزیره کیش ناپدید شد، ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری که با اتهامات امنیتی در تهران زندانی شد و بابک نمازی، برادر سیامک نمازی و فرزند باقر نمازی که آنها نیز به اتهامات امنیتی در تهران زندانی هستند، با اشاره به سرکوب «وحشیانه» مردم در پی اعتراضات اخیر ایران، بازداشت های گسترده و قطع اینترنت، نسبت تاثیر منفی این اتفاقات بر شرایط بستگان خود در ایران ابراز نگرانی کردند.

سارا موریارتی، یکی از دختران باب لوینسون، با اشاره به اظهارات متناقض مقام های جمهوری اسلامی درباره ناپدید شدن پدرش، گفت که به باور او مقامات جمهوری اسلامی می دانند که پدرش کجاست و در موقعیتی هستند که می توانند پدرش را به آمریکا بازگردانند. او به خبر اخیر درباره اذعان جمهوری اسلامی به سازمان ملل مبنی بر باز بودن پرونده لوینسون در ایران اشاره کرد و اینکه او یک بار در ایران بازداشت شده بود.

قرار است ۲۱ عضو خانواده رابرت (باب) لوینسون از روز چهارشنبه این هفته شکایتی را در دادگاه ایالات متحده منطقه واشنگتن نزد قاضی فدرال تیموتی کلی مطرح کرده و درخواست کنند که دولت ایران بابت ضرر و زیان وارده به آنها، مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار غرامت بپردازد.

دختر آقای لوینسون گفت که بخش بزرگی از شکایت ما برای دریافت غرامت است چرا که میخواهیم آنها را از انجام چنین اقدامی علیه افراد دیگر باز داریم.

ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، کارمند بخش خیریه تامپسون رویترز که از بیش از سه سال پیش در ایران زندانی است نیز با اشاره به تلاش ها برای مذاکره در جهت آزادی این گروگانها گفت که تمام راهها تا کنون بی نتیجه بوده است.

او با بیان اینکه گروگانگیری باید هزینه واقعی و روشن داشته باشد، گفت که تحریم‌ها می تواند یک گزینه برای تنبیه گروگان‌گیری باشد.

تحلیلگران غربی می‌گویند جمهوری اسلامی از افراد دو تابعیتی به عنوان گروگان استفاده می‌کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد.

در حال حاضر علاوه بر نازنین زاغری، چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، ژیو وانگ، ارس امیری، و کامران قادری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG