لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۴

کنایه‌های معنادار در معارفه رئیس صدا و سیما: استعفا چیز خوبی نیست


علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس اسبق صداو سیما
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس اسبق صداو سیما

جلسه معارفه رئیس جدید سازمان صدا و سیما، تحت‌الشعاع شوخی‌های سخنرانان و کنایه به استعفای محمد سرافراز قرار گرفت. محمد سرافراز، رئیس سابق صدا و سیما در اقدامی کم‌سابقه از سمت خود استعفا کرد تا آیت‌اﻟله خامنه‌ای ظرف کمتر از دو سال مجبور به انتخاب رئیس جدیدی برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی شود. گفته می‌شود که اختلاف با نهادهای امنیتی سپاه دلیل استعفای آقای سرافراز بوده است.

روز سه شنبه، ۲۸ اردیبهشت ماه، مراسم معارفه عبدالعلی علی‌عسکری و تودیع محمد سرافراز در ساختمان جام‌جم در شمال تهران برگزار شد و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و یکی از روسای پیشین صدا و سیما، بالاترین مقام حاضر در این مراسم بود.

آقای لاریجانی در این مراسم، به صراحت سیاست صدا و سیما در قبال توافق هسته‌ای را مورد انتقاد قرار داد و گفت: "آن کیفیتی که در صداوسیما وجود داشت موافق نبودم."

به گفته آقای لاریجانی، برجام "تصمیم نظام" بود و صدا و سیما نباید "دعوا" راه می‌انداخت: "اگر در سوریه نظام از مبارزه علیه تروریست‌ها حمایت می‌کند، چرا شما این موضوع را باز نمی‌کنید که آیا رفتن به سوریه خوب است یا نیست؟ اینکه با تروریست‌ها مبارزه کنیم بد است یا خوب؟ چرا شما این کار را نمی‌کنید؟ در مسئله هسته‌ای نیز همین طور است."

پیش از این نیز مقامات دولتی بارها از سیاست صدا و سیما در جریان نهایی شدن توافق هسته‌ای انتقاد کرده بودند. اما علی لاریجانی در کنار انتقاد، با خنده مطلبی را عنوان کرد که پیش از این در رسانه‌ها به عنوان یکی از دلایل اصلی استعفای سرافراز عنوان شده بود.

رئیس مجلس با اشاره به سخنان علی اصغر پورمحمدی، "معاون سیما" گفت که مشکل سرافراز، حضور پورمحمدی بوده است.

علی اصغر پورمحمدی که پیش از این در دوران ریاست عزت‌اﻟله ضرغامی مدیر صدا و سیما بود اما بر اثر اختلاف از این سازمان رفته بود، با آمدن محمد سرافراز در مقام "معاون سیما" یا ریاست بخش تلویزیون صدا و سیما قرار گرفت.

او در سخنان خود چندین بار با آقای سرافراز شوخی کرد و از جمله گفت که "استعفا چیز خوبی نیست، چون با آن موافقت می‌شود."

او به مدیران توصیه کرد استعفا نکنند و از "مکتب تیپا" استفاده کنند (یعنی آن قدر بمانند تا با لگد بیرونشان کنند).

رئیس مستعفی سازمان صدا و سیما هم در پاسخ گفت معلوم نیست پورمحمدی "تعریف" کرده یا "تخریب" اما او استعفا را به معنای سنتی یعنی "طلب عفو" می‌داند.

برخلاف مراسم معارفه سرافراز در آبان ماه ۱۳۹۳ که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، این بار حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی حسن روحانی از سوی دولت در مراسم حاضر بود و از دفتر رهبری نیز سید هاشم رسولی محلاتی آمده بود. اعلام شد که دلیل عدم حضور محمد محمدی گلپایگانی، مسئول دفتر رهبر جمهوری اسلامی که وظیفه ابلاغ احکام رهبری را برعهده دارد، بیماری او بوده است.

رهبر جمهوری اسلامی ایران مقام‌هایی چون رئیس قوه قضاییه، فرماندهان سپاه پاسداران و رئیس صدا و سیما را برای دوره های پنج ساله منصوب می‌کند و تاکنون تقریبا همه منصوبان او، دو دوره مدیریتی پنج ساله را گذرانده بودند.

اما محمد سرافراز، که پس از دوره ریاست ده ساله عزت‌اﻟله ضرغامی به این سمت رسیده بود، خیلی زود استعفا کرد و یکی از نزدیکان ضرغامی که با ریاست سرافراز از سازمان رفته بود، این بار در قامت رئیس برگشت.

برای اطلاع بیشتر از دلایل جایگزینی در ریاست صدا و سیما این گزارش را بخوانید.

عبدالعلی علی‌عسکری در سخنان خود پرهیز از سیاه‌نمایی،‌ پرهیز از شکاف و دو قطبی‌ شدن و تعامل با قوای سه‌گانه را از محورهای کاری خود عنوان کرد.

XS
SM
MD
LG