سخنگوی نیروی انتظامی ایران گفت ۱۰۰ هکر تلگرام و ۲۰ مدیر "کانالهای غیراخلاقی" در این شبکه پیامرسان بازداشت شدند.
سعید منتظرالمهدی روز یکشنبه ۲۴ آبان در نشست خبری خود به خبرنگاران گفت که هکرهای بازداشت شده، "در کمین کاربران تلگرام" بودند.
او اضافه کرد که طی یک ماه گذشته مدیران ۲۰ کانال تلگرامی با محتویات غیراخلاقی بازداشت شدهاند.
بازداشت افرادی در رابطه با هک کردن کانالهای تلگرام و مدیران کانالهای غیراخلاقی در این شبکه پیامرسان در حالی اعلام شده است که طی هفتههای اخبار متعددی درباره نحوه فعالیت این شبکه منتشر شده است.
وزیر ارتباطات ایران، پیشتر در پی بروز اختلال در تلگرام گفته بود که ایران از این شبکه خواست تا امکان بستن کانالهای غیراخلاقی را فراهم کند اما این امکان فراهم نشد. به گفته او اما اختلال در شبکه تلگرام به دلیل مشکلاتی در مسیرهای ارتباطی ایران با شبکه جهانی در خلیج فارس، ترکیه و بابالمندب بود.
از سوی دیگر، پاول دوروف، مدیر تلگرام گفت که مقامهای ایران از این شبکه خواسته بودند تا امکان جاسوسی از کاربران را فراهم کند اما این درخواست آنها پذیرفته نشده است. او رد این درخواست را دلیل بوجود آمدن اختلال کوتاهی در تلگرام عنوان کرد.
سرانجام محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران هفته گذشته گفت "مدیران تلگرام برای مسدود کردن کانالهای غیراخلاقی قول دادهاند و بیشتر این کانالها مسدود شدهاند."
او اوایل آبان در نشست خبری خود شبکه پیام رسان تلگرام را "منتسب به روسیه" دانست و گفت که این سیستم "با سیاستهای وزارت ارتباطات، بدون محدودیت مشغول فعالیت است."
طی هفتههای اخیر بسیاری از رسانههای و وبسایتهای داخلی ایران، که معمولا در شبکههای اجتماعی و پیام رسان خارجی فعالیت ندارند، کانال تلگرام خود را فعال کردهاند، از جمله رسانههای "اصولگرا" مانند خبرگزاری فارس و روزنامه کیهان.
شبکه پیام رسان تلگرام، در حالی بدون اختلال در ایران فعالیت میکند که که شبکههایی نظیر وایبر و واتس آپ با اختلال روبرو هستند و شبکه های اجتماعی فیس بوک و توئیتر فیلتر شدهاند.
مدیران تلگرام، پیشتر تعداد کاربران این شبکه را در ایران حدود ۲۰ میلیون اعلام کرده بودند. وزیر ارتباطات ایران اما گفته است که تلگرام بین ۱۳ تا ۱۴ میلیون کاربر در ایران دارد.