دادستان تهران روز سهشنبه ۲۴ فروردین ماه و در جلسه شورای معاون دادستانی، از بازداشت دو هزار و ۹۰۰ راننده مست در پایتخت طی سال ۱۳۹۴ خبر داد.
عباس جعفری دولت آبادی با قابل توجه خواندن آمار رانندگی حین مستی گفت "سال گذشته دو هزار و ۹۰۰ پرونده رانندگی حین مستی در تهران تشکیل شده است." او این رقم را یک هشدار دانست.
آمار بالای مصرف مشروبات الکلی در ایران در حالی است که این نوع نوشیدنیها در ایران پس از انقلاب اسلامی در سال ۵۷ ممنوع شده است.
با وجود این ممنوعیت، اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پیشین نیروی انتظامی ایران پاییز سال ۹۳ اعلام کرد سالانه حدود ۸۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی به ارزش ۷۳۰ میلیون دلار وارد ایران میشود.
او تاکید کرده بود که پلیس تنها میتواند ۲۵ درصد از این مشروبات را کشف کند. به این آمار اگر تولید مشروبات داخلی و دست ساز نیز اضافه شود، سرانه مصرف الکل در ایران از میانگین جهانی بالاتر میرود.
ممنوعیتهای موجود موجب شده است که آمار دقیقی از میزان مصرف الکل در ایران و آسیبهای ناشی از آن وجود نداشته باشد، اما برخی تحقیقات نشان میدهد که علاوه بر بالا بودن مصرف الکل در ایران، نبود مشروبات با درصد الکل پایین و وجود ناخالصیهای بسیار زیان بار در مشروبات دست ساز، موجب سوء مصرف و آسیبهای جدی به مصرف کنندگان میشود.