لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۱

شرکت سینوپک چین هم اعلام کرد واردات نفت خام از ایران را به نصف کاهش می دهد


شرکت سینوپک چین اعلام کرد که میزان واردات نفت خام از ایران را طی ماه جاری میلادی ۵۰ درصد کاهش می دهد.

به گزارش رویترز، بر پایه قرار داد بین شرکت ملی نفت ایران و سینوپک، به احتمال قوی واردات سینوپک از ایران به ۱۳۰ هزار بشکه نفت در روز کاهش می یابد.

با نزدیکتر شدن زمان اجرای مجدد تحریم های آمریکا بر صادرات نفت جمهوری اسلامی در آبان ماه، شرکت سینوپک چنین تصمیم گرفته است واردات را از ایران کاهش دهد.

تصمیم این شرکت چینی در حالی است که پیشتر هند و کره جنوبی نیز درباره واردات از ایران تجدید نظر کردند.

بلومبرگ در گزارشی نوشت: کره جنوبی نخستین کشور از سه مشتری عمده نفت ایران است که به خواست آمریکا مبنی بر به صفر رساندن واردات خریداران عمل کرده است.

داده های گردآوردی شده از نفتکش ها نشان می دهد این مشتری آسیایی ماه گذشته هیچ نفتی از ایران خریداری نکرده است. در حالی که در ماه ژوییه ۱۹۴ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریده بود.

دو هفته پیش، بیزینس اینسایدر در گزارشی نوشت: پالایشگاه های نفت هند واردات خود از ایران را در ماه سپتامبر و اکتبر به نصف تقلیل می دهند. دهلی نو می کوشد واشنگتن را برای دریافت معافیت هایی از تحریم های نفتی که ۱۳ آبان آغاز می شود، مجاب کند.

واردات نفت هند از ایران در ماه میلادی جاری و ماه بعد به کمتر از ۱۲ میلیون بشکه می رسد. خریدهای هند در ماه های آوریل و اوت با علم به این کاهش بالاتر از معمول رفته بود.

هند، مشتری شماره ۲ ایران پس از چین، اعمال دوباره تحریم های آمریکا علیه ایران را به رسمیت نمی شناسد، اما کسب معافیت برای حفظ دسترسی دهلی نو به نظام مالی آمریکا یک ضرورت محسوب می شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، دو هفته پیش طی دیدار با مقام های ارشد هند در دهلی نو گفت واشنگتن معافیت هایی برای خریداران نفت ایران از جمله هند در نظر خواهد گرفت، اما همه نهایتا باید واردات نفت خام از ایران را متوقف کنند.

دولت هند از پیش با کاهش ارزش روپیه و بهای بالای سوخت دست به گریبان است و نمی خواهد واردات نفت از ایران را با توجه به تخفیف هایی که دریافت می کند از دست بدهد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG